Cornul, laptele și scenariile pandemiei în Caraș-Severin

a

Încă de săptămâna trecută a început în Caraș-Severin programul de distribuire a produselor:  lapte UHT, corn/biscuiți și mere, în cadrul Programului pentru școli al României. Distribuirea se face către unitățile de învățământ din județul nostru, în funcție de scenariile existente în contextul pandemiei de Covid-19.

Cristian Gâfu, prefectul județului Caraș-Severin, în calitate de coodonator al Comisiei pentru aplicarea prevederilor Hotărârii de Guvern nr.640/2017, a solicitat instituțiilor cu atribuții în domeniu să efectueze acţiuni de control, conform legislației naționale în vigoare, în vederea asigurării distribuției și depozitării produselor cu respectarea normelor sanitare și sanitar-veterinare, atât la instituțiile școlare din județ, cât şi la producători/furnizori.

Astfel, în luna februarie au fost realizate 19 controale pe linie sanitară în cadrul unităților de învățământ și un control pe linie sanitar-veterinară la un furnizor/distribuitor, nefiind constatate deficiențe și nefiind aplicate sancțiuni. Pentru implementarea măsurilor educative prevăzute în program şi pentru buna derulare a acestora, se colaborează cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, cu primăriile din județ și cu unitățile de învățământ, se mai precizează în comunicatul Instituției Prefectului județul Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei