fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Creșterea prețurilor la materialele de construcții pune în pericol o investiție la Bănia

Primăria comunei Bănia din Caraș-Severin a obținut o finanțare europeană prin GAL pentru un teren de sport multifuncțional.

„La sfârșitul săptămânii trecute am primit autorizația de construcție iar acum suntem în căutarea unui constructor pentru atribuirea directă a proiectului și începerea lucrărilor de construcție“, a afirmat primarul comunei Bănia Albu Alexandru.

„Proiectul are o valoare de 60 de mii de euro și va cuprinde teren sport pentru fotbal, tenis, baschet ce are și două unități tip container pentru grupuri sanitare și va fi dotat și cu instalație de iluminat. Valoarea mică a proiectului ne permite atribuirea directă a lucrărilor dar din calculele noastre nu cred că vom avea un constructor. Toți cei cu care am discutat mi-au spus că suma este insuficientă pentru o asemenea lucrare, din cauza scumpirii prețului de achiziție a materialelor de construcție“.

Voi lua legătura cu cei de la AFIR pentru refacerea  bugetului, a devizului general, noi aprobări și termene. Cu siguranță nu vom primi o suplimentare de buget și va trebui să asigurăm noi o cofinanțarea. Din păcate în bugetul pe anul acesta nu avem disponibile sumele necesare și nu cred că la rectificarea din august vom primi banii necesari pentru punerea în practică a acestui proiect, atât de necesar pentru tinerii din comună și nu numai“, a mai precizat Alexandru Albu primarul comunei Bănia.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei