Amplu proiect imobiliar la Herculane! Nu e o investiție, ci un lungmetraj, iar stațiunea, platou demn de Hollywood!

Untitled-1

Sub numele de Cripta, lungmetrajul în care desuurile stațiunii Băile Herculane sunt prezentate fără rețineri, regizorul Corneliu Gheorghiță s-a afișat în toamna acestui an pe ecrane cu o nouă producție.

Intrat în cinematografe în 12 septembrie, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului a fost deja proiectat în cadrul festivalului Transilvania. Cripta ni-l arată pe actorul francez Serge Riaboukine în rolul unui afacerist preocupat să termine cât mai repede renovarea unui vechi cartier din staţiunea Băile Herculane, pentru demararea unui nou proiect imobiliar.

Acțiunea dramei începe în momentul în care francezul găsește în subsolul uneia dintre clădiri o frescă de pe vremea romanilor, care, dacă ar fi clasată în patrimoniul național, ar duce sigur la întârzierea lucrărilor de construcție, sau chiar anularea acestora.

Tocmai de aceea, personajul principal încearcă să incendieze fresca pentru a scăpa de probleme. Fără a dezveli și mai multe din secretele lungmetrajului, mai trebuie totuși menționat faptul că afaceristul rămâne captiv în interiorul imobilului aflat în paragină, iar regizorul se joacă atât cu răbdarea personajului, cât și cu întrebarea: Va reuşi el să supravieţuiască de unul singur, găsindu-şi calea către libertate?

Cripta este o dramă după un scenariu de Jean Samouillan. Din distribuţie fac parte: Serge Riaboukin (Leduc), Camelia Pintilie (Cătălina), Constantin Florescu, Gabriel Spahiu (Popescu) şi Sanda Toma. Imaginea filmului este semnată de Dorian Drăgoi, scenografia îi aparţine lui Mihnea Tăutu, iar montajul lui Nathalie Mougenot.

Portofoliul regizorului Cornel Gheorghiţă amintește și de Fanfaron Fanfaron (2007), un film documentar despre fanfarele ţărăneşti din Moldova, şi Mascarade, un film al mascaradelor de iarnă moldoveneşti.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei