Cristina Bacer își începe mandatul de 3 ani în fruntea Spitalului de Urgență Reșița cu datorii de aproape 13 milioane de lei!

 modelmic

Spitalul Județean de Urgențe din Reșița încheie anul 2017 cu un nou manager, dar și cu o datorii de aproape 13 milioane de lei, din care peste 6 milioane reprezintă arierate.

Cristina Bacer, care fusese numită manager interimar al unității spitalicești în luna mai, după ce mandatul doctorului Dumitru Secășan a ajuns la final, a fost confirmată pe funcție, ea reușind să câștige concursul organizat în acest sens de Consiliul de Administrație al spitalului, cu nota 9,92. Conform contractului, semnat recent, noul manager al SJUR va ocupa funcția pentru următorii 3 ani, până la finalul lunii noiembrie 2020. Una din problemele pe care va trebuie să le rezolve în acest interval noua conducere este cea a datoriilor acumulate de spital, care se ridică în prezent la aproape 13 milioane de lei.

Datoriile sunt acumulate de-a lungul anilor. La momentul de față, spitalul are restanțe de 12.877.023 de lei, în termenul de scadență sunt 2.645.897 lei, peste termenul de scadență 10.231.216 lei, din care aproximativ 6 milioane sunt arierate”, a precizat Cristina Bacer, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebată cum intenționează să achite aceste datorii, Cristina Bacer a precizat că speră să primească sprijin în acest sens, atât de la Consiliul Județean Caraș-Severin, în subordinea căruia se află spitalul reșițean, cât și de la Ministerul Sănătății.

Sunt datorii istorice, datorii preluate, dar până în 2020 o să încercăm să le plătim. Avem susținerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate ca începând cu anul viitor să facem o nouă contractare și să încercăm să fie favorabilă spitalului nostru, pentru că este un spital al comunității locale, al județului și dacă noi aici local nu vom găsi pârghiile necesare cu greu vom găsii pârghii în altă parte”, a precizat la rândul său directorul medical al SJUR, Caius Diaconescu.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei