Cristina Bacer are zilele numărate la conducerea Spitalului de Urgență din Reșița? Cu siguranță, dacă lucrurile ar depinde de vicele Popovici!

modelmic

De luni de zile se vorbește deja despre schimbarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Reșița, în fruntea căruia se află de puțin peste un an de zile medicul Cristina Bacer. În urmă cu doar câteva luni, aceasta și-a depus demisia, dar după scurt timp a revenit asupra deciziei. Lucru care se pare că l-a nemulțumit pe vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici, acesta fiind de părere că spitalul are nevoie de un manager mai bun decât s-a dovedit a fi până acum Cristina Bacer. În prezent, se pare că decizia se află în mâinile președintelui Hurduzeu.

Cristina Bacer, medic primar în cadrul Serviciului de Anatomie Patologică a fost numită director interimar la SJU la finalul lunii mai a anului trecut, chiar de către președintele CJ, Silviu Hurduzeu. Ea a fost confirmată pe funcție câteva luni mai târziu când a reușit să  câștige concursul organizat în acest sens de Consiliul de Administrație al spitalului, cu nota 9,92. Conform contractului, Bacer ar trebui să ocupe funcția până la finalul lunii noiembrie 2020. Însă, la doar un an de când a preluat frâiele spitalului, Cristina Bacer și-a depus demisia. Din motive personale, cel puțin așa a declarat presei. Nici Hurduzeu nu a dorit să intre în detalii, afirmând doar că „există o nemulțumire a doamnei director” și că o să aibă o discuție cu dânsa. Pe la colțuri se spunea că nemulțumirea acesteia ar fi legată de faptul că spitalul nu beneficiază de un sprijin financiar mai consistent. Oricare ar fi fost însă motivul din spatele demisiei, se pare că acesta ar fi dispărut, Cristina Bacer revenind asupra deciziei. Și tocmai când apele păreau să se fi calmat, în ecuație a intervenit vicepreședintele Ionuț Popovici, care și-a declarat public nemulțumirea legată de calitățile manageriale ale Cristinei Bacer și chiar a demarat un control la unitatea spitalicească, pentru a vedea personal cum decurg lucrurile la cel mai important spital din Caraș-Severin.

Ieri a avut loc un control tematic la Spitalul de Urgență Reșița, alături de Direcția Sanitar-Veterinară și Direcția de Sănătate Publică. Vom produce un raport în perioada următoare și vom trage concluzii după acest moment. Am considerat că este potrivit ca după un an și două luni de mandat să vedem realitatea, depășind momentul informărilor care le-am primit în ultima perioadă de la dna manager Cristina Bacer.

Dacă mă întrebați pe mine personal, eu categoric aș schimba managerul spitalului, pentru că s-a dovedit a fi un manager care nu cunoaște noțiunea de management, dar atributul este al domnului președinte Silviu Hurduzeu, care în perioada următoare va primi acest raport. Dânsul va decide ce se va întâmpla la Spitalul Județean”, a afirmat Popovici.

Rămâne să vedem ce va conține raportul ce îi va fi înaintat lui Hurduzeu și dacă acesta va lua vreo măsură pentru a schimba conducerea SJU Reșița.

În așteptare, aflăm noutăți și de la Casa de Asigurări de Sănătate. Conducerea CAS Caraș-Severin a inițiat o serie de întâlniri cu reprezentanții spitalelor din județ, concluzia desprinsă în urma acestora fiind că din cele cinci spitale cărășene, singurul care nu și-a îndeplinit indicatorii de performanță a fost SJU Reșița.

Sperăm ca în următoarele luni acesta să se încadreze în bugetul alocat și să cheltuie fondurile alocate în contract”, a precizat Nicolae Drăgan-Țeicu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei