18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Cum a reușit primarul Răduță să repopuleze cătunul Preveciori – „satul cu un singur locuitor”

Primarul comunei cărășene Băuțar, Romeo Răduță, se declară mulțumit de realizările sale după mai bine de un an în fruntea administrației locale, comuna pe care o conduce fiind una cam vitregită de proiecte pe infrastructură.

Sincer nu îmi e greu, pentru că orice fac se vede. Primăria și comuna Băuțar, din păcate spun, a fost pe un loc codaș în județul Caraș-Severin, nu avem și nici nu am avut apă, canalizare, gaz, nu avem asfalt pe toate străzile.

Adevărul este că avem proiecte în derulare, avem de exemplu un proiect de canalizare pe care l-am început în mandatul meu și sunt foarte mulțumit de felul în care se derulează. Valoarea proiectului este undeva la 5 milioane de euro,

spot_img

Am terminat un proiect de iluminat inteligent,pe led-uri, în valoare de vreo 400 de mii de lei. Am înlocuit în jur de 345 de lămpi, doar pe DN 58, și sunt foarte mulțumit de firma care a executat lucrarea. Eu am pus presiune pe executanți de când am venit la Primărie, a declarat primarul Romeo Răduță.

Un alt proiect pe care l-a finalizat primăria la sfârșitul anului trecut și care se ridică la 200 de mii de lei ca investiție este iluminatul cu panouri fotovoltaice în satul Preveciori, cu 8 locuințe izolate, situate în vârf de munte.

Acolo, pe vremuri, era un sat locuit, cu școală, apoi a mai locuit o singură persoană, însă acum după ce am introdus acest iluminat prin panouri fotovoltaice a început să se populeze din nou, e o zonă superbă, deja sunt vreo 5-6 familii care locuiesc acolo permanent”, a declarat primarul comunei Băuțar.

Edilul Romeo Răduță a precizat că acest proiect a primit  finanțări prin Ministerul Mediului.

foto: funbikecicloturism.blogspot.com

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”după ce am introdus acest iluminat prin panouri fotovoltaice a început să se populeze din nou, e o zonă superbă, deja sunt vreo 5-6 familii care locuiesc acolo permanent”

    Cu 40.000 de lei (200.000/5) cât timp ar putea trăi fiecare familie acolo (fără panouri solare)?
    Și cât timp vor ”trăi” panourile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei