fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Cum au fost alese culorile tramvaielor reșițene? Primul va sosi în România în luna noiembrie

Primul din cele 13 tramvaie care vor circula pe străzile Reșiței după finalizarea lucrărilor la cel mai mare proiect derulat în ultimii 30 de ani în municipiul de pe Bârzava, va sosi în România în luna noiembrie, anunță primarul Ioan Popa. Turcii de la Durmazlar, cei care au câștigat licitația derulată de Ministerul Dezvoltării pentru realizarea tramvaielor reșițene, lucrează în prezent la finalizarea acestuia.

Primul tramvai este deja în picioare. Am primit poze din Turcia, precum și o invitație. În luna octombrie eu, cu Grațian Dobre, cu David Vladimir vom merge până acolo să îl vedem fizic și ar trebui în luna noiembrie să vină înspre România. Am stabilit că îl vom duce la Timișoara, unde să intre în probe pe calea de rulare. Celelalte o să apară succesiv anul viitor, în lunile aprilie, iunie și august pentru că nici nu avem unde să le punem deocamdată și nu ne-am grăbit cu ele. Turcii și-au făcut treaba foarte bine, din ceea ce am văzut în acele poze pare că este ceea ce ne-am dorit”, a precizat primarul Ioan Popa.

Din declarațiile trecute ale edilului reșițean, firma turcească ar fi una extrem de serioasă, care a lucrat pentru companii cum ar fi Alstrom Frankfurt sau Bombardier Bruxelles. Ioan Popa a explicat și cum a fost aleasă culoarea tramvaielor reșițene:

Sunt convins că la Reșița vor ajunge materiale rulante sau tramvaie de o ținută foarte bună. În ceea ce privește aspectul acestora, la început am vrut să le facem în culorile roșu și negru, să mergem pe culorile clubului de fotbal, rossonerii din Banat. Era o chestie interesantă că avem vopseaua roșie și geamurile puteam să le facem fumurii și dădeam această nuanță. Însă mai târziu, uitându-ne la forma pe care au propus-o cei de la Durmazlar, o formă extrem de futuristă și care neștiind ce dorim noi au făcut și niște propuneri pe culoare, am acceptat cu mare bucurie să mergem pe ceea ce au propus ei, și anume, ei s-au gândit la faptul că în Reșița se produce metal de 250 de ani, se produce oțel și am convenit să le facem gri silver, gri antracit și gold”, explicat edilul, acesta adăugând că tramvaiele vor beneficia de absolut tot confortul și dotările pe care le presupune transportul public modern, inclusiv climă și conexiune la internet.

 

Karina TINCUL

6 COMENTARII

 1. Chiar nu ne pasă de tramvai, de culori, de dracu să le pieptene. Umblă sarăcia cu foamea de mână și ne freacă grija de culorile tramvaiului neesențial al bișnițarului Popa Tăițelul!Băi ne lăsați?Nu aveți subiecte reper24!🥶🥶👎👎👎

 2. Tramvaie făcute la Arad, vă ‘stăteau în gât’, căci și așa n-ați avut mai nimic pe acolo!
  Ce licitație, doar să dați banii străinilor, căci voi visați navete spațiale!
  Democrația post-decembristă, în administrația locală este și multă prostie, fără limite chiar.
  👎

  • Licitatia pentru tramvaie a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, cei care au si plătit pentru ele. Aradul nu s-a prezentat la licitatie. Acestea sunt faptele

  • Cei de la Arad nu fac tramvaie bidirecționale (cu două cabine de comandă) pentru că nu ”tratează” (cu) tăiței. Nici piane pe funiculare nu fac.
   Fiecare cu nebunii și pionii lui.
   Așa că nici nu s-au prezentat.

 3. ”Am stabilit că îl vom duce la Timișoara, unde să intre în probe pe calea de rulare.”

  Adică nu va pierde remorca pe podul de la ”Intim”, ca la inaugurare (’88)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei