Cupa Reșița la start! Vibrăm la unison cu sutele de cai putere, la finalul acestei săptămâni!

modelmic

 

Sâmbătă și duminică, la Reșița, pe traseul descoperit acum 4 decenii de maestrul sportului cu motor din România, regretatul reșițean Werner Hirschvogel, va avea loc etapa a II-a a Campionatul Național de Viteză în Coastă Total – 2020. Pentru fanii sportului cu motor din Reșița și din împrejurimi momentul este echivalentul unui Crăciun în care toți magii și renii se-adună și-și descarcă desaga în același loc de poveste, numit Valea Domanului.

Desigur, pandemia de coronavirus, de care sincer mi s-a pus pe suflet, ar fi putut crea probleme pentru organizarea etapei de la Reșița, acel to be or not to…, dar să sperăm că nimeni și nimic nu va putea da peste cap startul acestei competiții așteptate cu sufletul la gură de mulți dintre cei care iubim urcările de la coastă. Piloți talentați, mașini de curse din ce în ce mai puternice de la an la an, au făcut ca în lupta cu timpii de la Reșița lupta să fie una strânsă, cu un deznodămînt, așa cum am putut constata, greu de anticipat.

S-o recunoaștem, fără false elogii, Cupa Reșița, pe parcursul celor trei zile, în care această sărbătoare a sutelor de cai putere se petrece la Reșița, a devenit în ultimii doi ani, grație implicării Clubului de Motorsport CB Rally Vest din Timișoara, dar și al autorităților locale & FRAS, un model de bună practică în domeniul organizării de competiții automobilistice. Sperăm ca, așa cum o spune și o vorbă din Banat, pe Bogdan Cuzma & Co să-i țină năravul, mulți ani de-acum înainte!

cnvc2

Evident, în acest promo făcut organizării etapei de viteză în coastă de la Reșița (nebunaticilor, chiar se întâmplă!) nu vreau sub nicio formă să las de-o parte numele celor care se vor afla la volanul bolizilor și care vor lua startul în „vale”, via Carașova (cei care rămân fără frâne).  Așadar, îl așteptăm la start pe campionul nostru Lucien Hora, pe Bogdan Cuzma, pe Radu Benea pe noul său material EVO pe care a demonstrat că știe „joaca” la Cheile Grădiștei, pe Cosmin Gruba, pe newcomer-ul Cristian Stoican – fiul regretatului Duți Stoican, pe campionul mondial la box, național de raliuri și viteză în coastă Mihai Leu, pe reșițeanul nostru matinal Dani Oțil – alături de Hora favoriții publicului, pe Emil Nestor, frații Dumitrescu, pe prietenul nostru Paul Andronic, pe Simone Tempestini, pe Giri, pe Cipi Ciubotaru, pe „Gugu” Graef de care mi-e tare dor și m-aș bucura să îl revăd la Reșița și pe toți cei care acum nu-mi vin pe repede înainte în minte.

Dar un lucru știu sigur: la Reșița viteza în coastă și-a câștigat adepții, frenetici și frumoși care în aceste zile numără, orele, minutele, secundele până ce la Doman se va recita pe mai multe voci zgomotul infernal al unor evacuări ce te trimit în al 9-lea Cer!

La startul competiției CNVC până acum s-au înscris 69 de piloți, cu 15 mai mulți decât anul trecut, în concluzie, traseul de la Reșița devine pe an ce trece tot mai atractiv pentru viteziștii din țară.

Be there – 4, 5 iulie 2020, Cupa Reșița!

 

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei