Dacă e august, e muzică clasică. La Oravița!

teatru

De aproape 10 ani, luna august este dedicată muzicii clasice, în orașul din Valea Carașului. În perioada 4 – 15 august, la Oravița, va avea loc cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional „Zilele Muzicii la Oravița”.

Jumătate din luna august este dedicată muzicii clasice pentru iubitorii de gen. Orăvițenii, dar nu numai, asistă de aproximativ 10 ani la concerte de muzică clasică în interpretarea muzicienilor autohtoni, precum și a unor artiști internaționali. Anul acesta, concertele din cadrul festivalului vor debuta vineri, 4 august, începând cu ora 19.00, la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița.

Așadar, iubitorii de muzică clasică se vor putea bucura de seri magice ale Festivalului Internațional „Zilele Muzicii la Oravița”, programul complet fiind următorul:

Vineri, 4 august, ora 19.00 – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”

-concert inaugural – Corul CANTUS REDIVIDUS, dirijor Emanuel Pecingină

Sâmbătă, 5 august, ora 19.00 – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”

-recital de pian – Eduard Kunz

Duminică, 6 august, ora 19.00 – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”

-muzicieni coreeni în concert: Sukyung Shin (pian), Christopher Nam (vioară), Seong Suk Choi (soprană), Soyung Yu (soprană). Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Filarmonica „Oltenia” din Craiova – dirijor, Cristian Sandu.

Vineri, 11 august, ora 19.00 – Grădina de Tir

-ansamblul de percuție – Percutissimo

Sâmbătă, 12 august, ora 19.00 – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”

-recital cameral In Memoriam Dinu Lipatti. Interpretează: Alexandra Guțu (violoncel), Dragoș Mihăilescu (pian), Mathilde Gheorghiu (vioară) și Dinu Mihăilescu (pian).

Duminică, 13 august, ora 19.00 – Teatru Vechi „Mihai Eminescu”

-recital de pian – Sophia Vaillant

Marți, 15 august, ora 19.00 – Biserica Romano-Catolică

-concert Ave Maria – interpretează: Simina Ivan (soprană), Aura Twarowska (mezzo-soprană), Manuela Iana-Mihăilescu (pian) și Dragoș Mihăilescu (pian).

afis zilele muzicii oravita 2017

Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Local și Primăria Oravița. Intrarea la concerte este liberă.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei