fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Dacă e să n-ai noroc…nu ai și gata

Cam la 9 km de Caransebeş înspre Băile Herculane, un drum se abate spre stânga către meterezele semeţe ale Ţarcului, trecând prin Valea Timişului, fosta Cârpa. La 4 km se găseşte satul Bolvaşniţa, cu o istorie milenară, găzduind azi „gugulani făloşi” cu diverse ocupaţii, dar în special agricultura.

Cu o economie bazată în special pe sectorul agricol, comuna nu dispune de agenți economici cu potențial care să poată asigura venituri suplimentare la bugetul localității. Acesta este motivul pentru care UAT-ul Bolvașnița este dependent de finanțările Consiliului Județean și de proiectele depuse pe diferite programe.

Unul dintre acestea este „Reabilitarea căminului cultural din Vârciorova“, localitate aparținând de comuna Bolvașnița.

spot_img

„Am depus proiectul pe AFIR acum vreo 3 ani – a declarat primarul comunei Petru Mihăilescu. Din păcate, ne-au spus că îndeplinește condițiile de eligibilitate, dar nu există sume disponibile pentru demararea proiectului. Noi am cheltuit niște bani pentru întocmirea documentației, bani pe care nu mai avem cum să-i recuperăm“.

Alături de acest proiect, a cărui valoare este de aproximativ 500 de mii de euro, primarul Petru Mihăilescu a depus și proiectul de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural din din Bolvașnița în valoare de 87 de mii de lei.

„Nu ne rămâne decât să scoatem proiectul de pe AFIR și să căutăm o altă sursă de finanțare, pentru a reuși să reabilităm edificiul din Vârciorova“, a mai precizat edilul comunei Bolvașnița.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei