„Dacă vrei cu adevărat, poți“ – aceasta pare să fie deviza managerului Alina Stancovici

1

Imediat după evenimentele din Decembrie 89, apăruse la televizor o reclamă, al cărei final suna cam așa: „Dacă vrei cu adevărat, poți“! Cred că același lșucru este valabil și în cazul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, unitate sanitară despre care aproape nu există săîptămână să aflăm câte un lucru bun: ajutoare sosite prin intermediul Crucii Roșii, mobilier și aparatură din Danemarca, deschiderea unei extensii a secției de Terapie Intensivă și mai nou…o nouă conductă de oxigen medicinal. Alina Stancovici, managerul spitalului reșițean, precizează:

3

La Spitalul Județean de Urgență din Reșița au fost demarate săptamâna aceasta lucrările pentru o nouă magistrală de oxigen. Astfel, Extensia ATI va fi conectată direct la stocatorul de oxigen din curtea unității sanitare, fapt ce va optimiza fluxul de oxigen necesar pacienților. Dat fiind faptul că în acest moment se înregistrează un consum mare de oxigen in Stationarul 1, fiind mai multe secții care necesita oxigen, este mai bine ca Extensia ATI sa aiba coloană separată, aparatele de ventilație fiind performante si necesitând un flux înalt“.

2
Pentru realizarea lucrărilor (săpăturilor) cu rapiditate, Primăria Reșița a pus la dispoziție utilajele necesare si echipa, lucrându-se chiar si in week-end împreună cu firma abilitată în gaze medicinale, Consiliul Județean Caraș-Severin, dându-și girul privind finantarea pentru această lucrare, imperios necesară pentru secția ATI“ – a mai precizat Alina Stancovici.

Mă întreb ce au făcut timp de 31 de ani managerii care, rând pe rând, au trecut pe la cârma acestei unități sanitare? Ce a rămas în urma lor? Care le sunt realizările? Cred că sunt întrebări la care nu voi primi răspuns, nu de alta dar cine și ce răspuns să îmi ofere, nu neapărat mie ci miilor de pacienți trecuți prin acest spital.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Felcer

    Solicitați o statistică pe ultimii 25 de ani cu privire la nr pacienților tratați, operați.,DECEDATI , ANUAL in Spitalul Județean Reșița si doar atunci veți putea trage concluzii cu privire la CALITATEA actului MEDICAL si MANAGERIAL. Eu știu ce dotări au fost la Spitalul județean si care au fost achizitionate până la venirea ultimului manager. O sa constatați ca in 2020 si 2021 s-a ” tras mâța de coadă ” in Spitalul județean. S-a acordat asistență medicală la mult MAI PUTINI PACIENTI.. Conturile Spitalului Județean SUNT BLOCATE din cauza DATORIILOR?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei