Dalele sparte din Luncă, înlocuite cu îmbrăcăminte asfaltică de culoare roșie! Pe cheltuiala constructorului!

modelmic

Nici nu s-au încheiat lucrările de modernizare pe cele șase străzi din cartierul reșițean Lunca Pomostului, că au și apărut problemele: dale degradate, fisurate sau sparte, chiar înainte ca proiectul să fie recepționat. Cum era și normal, situația nu a trecut neobservată de locuitorii din zonă, dar nici de reprezentanții Primăriei, care au convocat o ședință de urgență cu constructorul pentru găsirea unei soluții.

Deși pistele de bicicletă aflate la nivelul carosabilul sunt proiectate cu dale rezistente la traficul auto, au apărut degradări ale suprafețelor în zonele de intersecții. După verificările făcute în teren, Primăria Reșița a convocat, la sediul instituției, o ședință de lucru cu reprezentanții constructorului și ai firmei de proiectare pentru a găsi soluțiile pentru remedierea situației.

Pentru evitarea deteriorărilor ulterioare s-a propus modificarea soluției tehnice astfel, odată cu reluarea lucrărilor, în toate intersecțiile realizarea suprafețelor pentru pistele de biciclete se va face cu îmbrăcăminte asfaltică de culoare roșie.

Totodată, precizăm că toate COSTURILE pentru refacerea zonelor ce nu respectă criteriile de calitate sunt SUPORTATE DE CONSTRUCTOR, investiția aflându-se în stadiu de implementare a lucrărilor de reabilitare, cu termen de finalizare la finalul lunii martie, iar obiectivul va fi predat după recepția finală, ce include verificări amănunțite a calității lucrărilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Reșița.

În ceea ce privește termenul de finalizare al lucrărilor, reprezentanții administrației locale transmit că acesta se poate prelungi din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Coco

  Trebuie refacute urgent toate racordarile la bulevardele Cuza si Revolutiei, pentru strazile reabilitate!
  Ar trebui facute niste exercitii/simulari de incendiu sau cutremur in zona Lunca pentru ca salvatorii sa fie antrenati in caz de necaz…si atunci se va valida daca zona a fost sistematizata stiintific sau dupa ureche…
  Va prindeti dom’ primar?

  Raspunde
 2. zero

  “… dale rezistente la traficul auto … în toate intersecțiile realizarea suprafețelor pentru pistele de biciclete se va face cu îmbrăcăminte asfaltică de culoare roșie”

  D’ale carnavalului … asfalt. Dalai pista (de biciclete).
  Trandafiri nu?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei