„Dar din dar se face Raiul“ – gest umanitar în preajma sărbătorilor pascale

gu

Dacă din puținul tău poți să oferi și altuia mai necăjit decât tine, Dumnezeu te va rasplăti îsutit. Gestul ce va fi făcut astăzi de un tânăr și familia lui, nu e menit să aștepte răsplată umană sau divină. Această acțiune vine din cunoașterea, poate mai bine decît altcineva, a nevoilor celor năpăstuiți de soartă. Dar cel mai bine este să vă spună povestea lui chiar acest tânăr, pe numele lui Emil Constantin:

Trăind 17 ani pe străzi, știu ce înseamnă să dăruiești unui om sărac o porție de mâncare sau o ciocolată. Știu cât de mult înseamna să faci un om necăjit să zâmbească și consider că acesta este cel mai important lucru. Din acest motiv, familia mea și cu mine ne-am hotărât ca astăzi să mergem să ne întâlnim cu oameni săraci și să distribuim 100 de porții de mâncare și 100 de pungi cu ciocolată și alte dulciuri.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru sprijinul pe care l-am primit, să putem cumpăra atâtea porții de mâncare și dulciuri. Eu, Constantin Emil, n-am să uit de oamenii săraci, de oamenii sărmani si de copiii, care nu au posibilități să primească o ciocolată sau orice altceva. Eu asta îmi doresc, să pot ajuta în continuare pe oricine cu o porție de mâncare sau cu o ciocolată“.

Un gest firesc, pornit din inima unui tânăr care a trăit păe străzi 17 ani, care a cunoscut nevoile, foamea și lipsurile de tot felul și care nu uită, asemeni altora, de unde a plecat. Acțiunea se va desfășura astăzi la Caransebeș, acolo unde a găsit înțelegere și sprijin din partea edilului Felix Borcean, care i-a facilitat, prin aparatul propriu al primăriei, posibilitatea de a identifica 100 de persoane sărmane.

Reper24 intenționează să transmită live de la această acțiune, gestul unui om care zâmbește mereu și care speră să primească pentru gestul său, 100 de zâmbete. Nu e mult, dar nici puțin nu e. E un gest din care am putea să învățăm și noi, cei mulți, dar și cei ajunși prin voința noastră undeva mai sus și a căror situație materială nici nu se compară cu a tânîrului Emil Constantin și a familiei sale.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei