Dăruiește un strop de viață, în luna cadourilor! Reșițenii, chemați la o nouă campanie umanitară!

 modelmic

În municipiul Reșița se va desfășura săptămâna viitoare o nouă campanie de donare de sânge, organizată de data aceasta de Universitatea Eftimie Murgu, Liga Stundenților din cadrul UEM și  Facultatea de Științe Sociale, Departamentul de Asistență Socială.

Să fii erou este în sângele tău. Vino și donează. De ce? Pentru că: sângele donat de tine poate salva vieți, te poți confrunta și tu oricând cu lipsa de sânge, se vor face analize gratuite de sânge (Rh, grupă sanguină, hepatită B, HIV, HTCV – leucenie, VDRL), vei primi scutire în ziua donării de la facultate sau serviciu, reducere 50% pentru abonament la transportul în comun pe lună, acordarea de 7 tichete de masă pentru o donare”, explică organizatorii.

Campanie se va desfășura între 4 și 8 decembrie, iar cei interesați să doneze se pot prezenta în aceste zile, între orele 08:00 și 13:00, la cabinetul medical din corpul A al Universității Eftimie Murgu.

Pot dona sânge cei care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, greutatea nu trebuie să fie mai mică de 60 kg la bărbați și 50 de kg la femei, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 24 de ore înaintea donării, să nu ai sau avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bluceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste 6 dioptrii, să nu ai partener care a fost diagnosticat cu hepatită cronică de tip B sau C. Un triaj medical va hotărî dacă o persoană este sau nu aptă pentru donare.

foto: semneletimpului.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei