18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Dascăli de la Colegiul reșițean „Mircea Eliade”, în Macedonia de Nord

Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița a continuat  întâlnirile ca partener în proiectul FROM THOUGHTS TO CODES (2020-1-EL01-KA229-079022_6), un proiect Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană. Ca urmare, în perioada 28 – 31 martie 2022, a avut loc deplasarea în Macedonia de Nord a două cadre didatice de la colegiul reșițean.

FROM THOUGHTS TO CODES (2020-1-EL01-KA229-079022_6), se desfășoară în perioada (01.09.2020- 31.08.2022). Coordonatorul  este  Primary School of Piraeus (Grecia), iar ca parteneri au răspuns: „Cubuklu Osmaniye Ortaokulu” (Turcia), „SSOU MOSHA PIJADE – Tetovo”, (Macedonia de Nord), Istituto Comprensivo „Lombardo Radice-Pappalardo”(Italia), Escola Secundária de Rocha Peixoto (Portugalia) și Colegiul Național „Mircea Eliade” (România).

Tema este inițierea și schimbul de bune practici în aplicații C++ în robotică. Principala motivație a acestui proiect este de a îmbunătăți abilitățile digitale în educație, de a crește experiențele profesionale, de a învăța noi abordări și de a beneficia de experiențele țărilor membre ale UE. Experiențele acumulate vor permite școlii reșițene să se alieze standardelor UE prin inovare și educație.

spot_img

Dintre rezultatele așteptate enumerăm câteva: elevii experimentează și câștigă sentimentul de încredere în sine, își petrec timpul într-un mod distractiv și productiv alături de noi colegi, posibilitatea unei comunicări eficiente și satisfăcătoare”, au susținut reprezentanții școlii, într-un comunicat de presă.

Mobilitatea C2 din Macedonia de Nord, la Tetovo și Skopje a presupus discuții constructive, cursuri de formare, întâlniri de proiect. Vizitele la cele două universități, Universitatea Sud-Est-Europeană din Tetovo și Universitatea „Sfinții Chiril și Metodie” din Skopje – cea mai veche și mai mare universitate publică din Macedonia de Nord) sau la Muzeului electricității din Canionul Matka, au presupus mai multe  prezentări și demonstrați practice pentru a vedea brațe robotoce și drone, aplicații VR.

De asemenea, s-au adăugat o serie de vizite culturale: școli, biserici, moschei, noua piață și vechiul bazar din Skopje, muzee.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei