fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

De la 1 iulie cresc tarifele la deșeurile reșițenilor!

Concesionarul serviciului de salubritate al municipiului Reșița, societatea Brantner Servicii Ecologice SRL, a solicitat încă din data de 1 mai 2022, creșterea tarifelor practicate de societatea amintită pentru serviciul contractat, astfel încât acestea să includă schimbările intervenite în structura costurilor.

Primarul Reșiței a vorbit despre necesitatea acestor creșteri, dar și despre faptul ca acestea sunt de 5 ori mai mici decât cele din statele europene.

Sunt două elemente pe care nu putem să nu le luăm în seamă: unul ar fi majorarea salariului minim pe economie și sunt mulți salariați de la Brantner care au salariul minim pe economie, al doilea – combustibilii, care au plecat de la 5 lei litru și au ajuns la 9 lei.

Noi am avut o relație bună cu Brantner pentru că ne-a stat aproape atunci când am avut probleme mari de depozitare și ei ne-au ajutat să ducem deșeurile la Oradea”.

Tariful actual pentru colectare, transport și depozitare gunoi menajer pentru populație este de 13,63 de lei pe lună pentru o persoană, iar tariful propus ajunge la 15,41 de lei pe lună pentru o persoană.

Eu încurajez reșițenii să înceapă să depună selectiv gunoiul pentru că vom trece pe un sistemul – plătești cât generezi. Tot ceea ce va fi reciclabil: carton, sticlă, plastic, metal nu se va plăti, ci se va plăti doar cel menajer și atunci dacă oamenii încep să facă acest exercițiu și să separe din casă deșeurile, vor fi câștigați pe viitor.

Eu și familia mea facem acest lucru de peste 5 ani și vreau să vă spun că dacă înainte mergeam zilnic cu o plăsuță de gunoi la tomberon, partea de menajer o duc maxim o data la trei zile, pentru că deșeurile reciclabile sunt și voluminoase, imediat îți umplu coșul de gunoi.

Dacă se pune plasticul de-o parte, cartonul de-o parte, o să observați că nu este atât de mult gunoi menajer”, a declarat primarul municipiului Reșița, Ioan Popa.

Lorena POENARU

4 COMENTARII

 1. Până la urmă bate șaua ca să priceapă iapa. Tot noi sărăciile cu minim pe (ne)economie că nu mai există de 32de ani ,să fim serioși, vom suporta deciziile mizerabililor din politică pe plan național cât și global, stale-ar în gât gunoaiele să le stea de mafioți .Huoooooo!

 2. Alo D-nul primar selecția gunoiului se face demult, dar tot se majorează tariful, plus de-asta firmele au subvenții de la stat la carburant.
  Mă tot întreb unde se duc banii cetățeanului din parcări, având cele mai scumpe parcări din tot sud-vestul țării.
  Ce ușor este să vorbești despre bani când ești bugetar, și promiți străzi care sunt praf,pe străzile făcute cu bani europeni,sau uscat din nou pomii. Din păcate totul se răsfrânge asupra buzunarului de la cetățean

 3. Domnule Primar veniți să vedeți cum aruncă angajații de la Reșița PUB din centrul municipiului gunoiul, nu selectează absolut nimic, baga gunoaiele în saci negi de 60L fără a mai sorta și noi proștii trebuie să suportăm mărirea prețului iar smecherii fac bani fără să îi deranjeze nimeni!!!
  Politia Locala nu se mai sesizează din oficiu?
  Trebuie să ne plângem ca la grădiniță?
  Doamna …….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei