„De toate s-a ales praful”! Organizația PSD Moldova Nouă, nemulțumită de direcția în care se îndreaptă orașul

 psd

Membrii organizației PSD Moldova Nouă își arată în mod public nemulțumirea legată de prestația noii administrații locale și de direcția în care se îndreaptă lucrurile în orașul de la malul Dunării.

La peste trei luni de când la cârma Primăriei orașului din Clisura Dunării s-a instalat liberalul Ion Chisăliță, social-democrații au considerat că este momentul potrivit pentru o primă analiză a prestației noii echipe de la conducerea administrației locale. Iar concluzia reprezentanților PSD nu este una deloc favorabilă. „De toate s-a ales praful”, susțin aceștia. Promisiunile din campania electorală au fost uitate, se renunță la proiecte pe fonduri europene obținute de echipa fostului primar Adrian Torma, asfaltările și lucrările derulate pe raza orașului sunt de proastă calitate sau lipsesc cu desăvârșire, iar de transparență în actul administrativ nici nu poate fi vorba, acuză social-democrații:

Fiind în opoziție, am considerat că este de bun augur să lăsăm actualei echipe administrative un anumit răgaz să se familiarizeze cu activitățile curente, dar să și pregătească noile proiecte promise in campania electorală, precum: gazul, echipa de profesioniști, asfaltări, locuri de muncă, adăpost de câini sau transparență.

De toate s-a ales praful!

 Gazul este o poveste tristă de care au uitat cu desăvârșire!

 Echipa de profesioniști este, de fapt, camarilă politică și oameni lipsiți de pregătire specifică postului ocupat!

 Adăpostul de câini este abandonat și câinii vagabonzi fac echipă bună cu stolurile de ciori care terorizează comunitatea cartierului Orașului Nou…nu mai vorbim de cositul ierbii pe domeniul public, unde este invazie de șerpi si căpușe.

 Din păcate, asfaltările se materializează prin «șprițuiri» cu asfalt, așa cum se întâmpla acum 30 de ani, imediat după Revoluție!

Transparența este în ceață, eclipsată fiind de fumul de țigară din majoritatea birourilor ocupate de noua echipă de «profesioniști», în timp ce în biroul primarului nu mai intră nici angajații fără programare solicitată cu 3 zile înainte!

 Locurile de muncă vor veni indiferent de cine este primar, așa cum se întâmplă cu investitorii de la Moldomin. Așadar, este doar o chestiune de noroc.

Moldova Nouă redevenise un centru sportiv important pentru județul nostru prin echipele de juniori de la Clubul Sportiv al orașului, unde copiii beneficiau de condiții decente și gratuite. Mai mult decât atât, stoparea cursurilor de tenis de câmp reprezintă o premieră postcomunistă Actuala conducere a decis ca tenisul de câmp să fie oprit, iar fotbalul să fie transferat către mediul privat, unde copiii sunt nevoiți să plătească taxe lunare. Tarifele la Sala de Sport s-au dublat de la 60 de lei la 120 de lei pe oră, fără o notă de fundamentare, iar pentru tenis s-a stabilit taxa de 20 de lei pe oră pentru fiecare participant. De exemplu, pentru 2 ore, 4 jucători trebuie sa plătească 160 de lei, tarif mai mare decât în București.

Dar foarte grav este că se renunță la proiecte cu finanțare europeană, proiecte care ar fi reabilitat și modernizat corpurile de clădiri ale liceului și ale Generalei Nr. 4, deși sunt contracte semnate și în procedură de implementare. Motivarea este una puerilă, sumele prea mari, sume care nu primesc finanțare europeană, sume apărute din cauza modificării legislației și creșterii costului cu manopera și materialele de construcții. Situația este identică în multe primării din România, primării care au apelat la credite bancare, sau, acolo unde primarii au avut inițiativa, au fost ajutați de la Bugetul Național prin Fondul de Rezervă.

Oare primarul PNL nu a avut asigurări de la conducerea PNL, in frunte cu Orban, ca va primi finanțare pentru proiectele importante pentru comunitate

Oare au fost doar lozinci electorale

Primarul Torma a obținut suma de 1.000.000 Euro pentru unul dintre proiectele în implementare și a continuat și proiectele cu multe probleme, exemplu fiind – Punctul de trecere a frontierei cu bacul Baziaș 4.

Vă aducem la cunoștință o mică parte din marile proiecte ale administrației locale și vă anunțăm că echipa PSD-Pro Romania a fost singura care a votat împotriva renunțării la cele 2 proiecte europene.

Vă asigurăm că vom susține orice proiect benefic comunității noastre, deși această administrație este în funcție adusă «cu forța», în mod ilegal și, din păcate, incompetența se simte prin numirile în funcție a unor «pile» politice.

Noi așteptăm și reacția comunității pentru a putea constitui o opoziție constructivă, care să motiveze actuala administrație publică să urmărească interesul comunității, și nu al «camarazilor» din campania electorală”, se arată în mesajul transmis de PSD Moldova Nouă.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei