Debut cu stângul pentru rossoneri şi în partea a doua a campionatului Ligii 2

CSM Resita - Petrolul Ploiesti

Au mai rămas 5 „play” pentru a ne salva de la 1 „out”!

Prima etapă a celei de-a doua părţi a ediţiei 2020 – 2021 a campionatului Ligii 2 a prilejuit reeditarea primei etape a sezonului regular: întâlnirea cu Petrolul Ploieşti.

La adăpostul celor 31 de puncte, oaspeţii au abordat mai lejer jocul cu echipa noastră, dar punctând, totuşi, la dominare teritorială, dar şi la ocazii. Cu toate acestea, reşiţenii s-au arătat mai „obraznici”, prima ocazie clară de gol fiind trecută în contul lor: în minutul 6, după o lansare a lui Laurenţiu BREŞNENI, Vlad CHERA ajunge faţă în faţă cu portarul oaspeţilor, dar şutează în acesta de la aproximativ 10 m, uşor lateral stânga. Apar şi ocaziile la poarta lui Albereto COBREA, dar acesta este la post. Reşiţenii echilibrează jocul, având două ocazii prin Laurenţiu BREŞNENI şi Cristian DANCI.

Repriza a doua debutează cu o uşoară dominarea a gazdelor, dar fără ocazii de gol la poarta „lupilor galbeni”. În minutul 59 s-a rupt echilibrul între cele două combatante cu ajutorul arbitrului central: Nini POPESCU repune rapid mingea dintr-un out obţinut la mijlocul terenului, trimiţându-i lui Robert BOBOC. Acesta a pătruns pe partea dreaptă, a intrat în careu, iar un fundaş ploieştean l-a faultat. Centralul partidei în loc să arate punctul cu var, consideră că jucătorul nostru a simulat şi îi acordă cel de-al doilea cartonaş galben, eliminându-l.

Vlad Chera

La un minut după rămânerea în zece jucători, antrenorul reşiţean, Adrian FALUB, face prima modificare, introducându-l pe Caius LUNGU în locul lui Nini POPESCU, arătându-şi clar dorinţa de a păstra rezultatul înregistrat pe tabelă. Nu de aceeaşi părere a fost antrenorul oaspeţilor care, în minutul 63 a făcut trei schimbări.

În minutul 67, Emanuel DAT îi ia locul lui Vlad CHERA. Când părea că, totuşi, ambele echipe erau mulţumite cu meciul egal, în minutul 79 VAJUSHI prinde un şut de la aproximativ 22 de m, în stânga lui Alberto COBREA, făcând inutil plonjonul acestuia şi aducând cele trei puncte în contul oaspeţilor. Antrenorul reşiţean a mai făcut două schimbări în atacul nostru, introducându-i pe Victoraş ASTAFEI şi Eduards VISNAKOVS.

Bresneni la datorie

Lotul echipei noastre: Alberto COBREA – Lorenzo ACKA (min. 82, Eduards VISNAKOVS), Andrei DUMITRAŞ, Alexandru SĂLCIANU, Alexandru SIMA – Laurenţiu BREŞNENI – Vlad CHERA (min. 67, Emanuel DAT), Robert BOBOC, Cristian DANCI (min. 82, Victoraş ASTAFEI), Laurenţiu BUŞ – Nini POPESCU (min. 60, Caius LUNGU).
Pe bancă: Cristian ZIMMERMANN – Claudiu MATIŞ, Alexandru DULCA, Denis BRÎNZAN, Demetris CRISTODULO.

La finalul jocului, antrenorul reşiţean Adrian FALUB a declarat: „Am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători tehnici, de calitate și s-a văzut că Petrolul ne este superioară din acest punct de vedere. Cred că i-am blocat pe cei de la Petrolul în marea majoritate a timpului. Am încercat să marcăm, n-am făcut-o în prima repriză, iar apoi cea de-a doua a fost foarte echilibrată. Diferența cred că a făcut-o decizia arbitrului, pentru că în loc de un penalty a dat un cartonaș roșu. În zece oameni nu am mai contat în atac și am primit un gol de la 25 de metri. În rest, cred că am făcut un meci bun din punct de vedere defensiv. Acea fază din careu mi s-a părut foarte clară, a fost contact între jucători și n-am ce să vorbesc cu arbitrul, că nu are ce să-mi explice. Când vezi un contact în careu și arbitrul dă invers, ce ar mai fi de spus? Incredibil! Nu mai putem schimba nimic și ne așteaptă meciuri mult mai grele. Legat de echipa mea, m-a mulțumit spiritul jucătorilor, care au vrut să câștige. Din punct de vedere tactic facem greșeli și suferim. M-au nemulțumit schimbările, în sensul în care cei care au intrat nu au adus nimic în plus. Am făcut până acum două antrenamente cu echipa, dar vom avea o săptămână la dispoziție să pregătim următorul joc de la Bacău. Asta trebuie să facem, să mergem acolo și să obținem un rezultat pozitiv. Dacă voi reuși să salvez echipa de la retrogradare, as putea spune că acest lucru ar fi un cadou pentru orașul Reșița din partea mea. Nu îmi este frică de jocurile de culise, noi suntem la mâna noastră și dacă ne vom câștiga meciurile vom putea juca barajul.”

Antrenor Adrian Falub

Următorul meci al rossonerilor va fi în deplasare, pe terenul echipei Aerostar Bacău, sâmbătă 10 aprilie, de la ora 11,00. În sezonul regular, reşiţenii s-au impus la Bacău prin golul marcat de Laurenţiu BUŞ.

 Miruna MIHANCEA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei