0.4 C
Reșița
sâmbătă, 14 decembrie 24

„Decât un doctor, mai bine un fotbalist”! Telenovela Dunca-Stancovici continuă!

Spitalul Județean de Urgență din Reșița a fost, încă o dată, motiv de ceartă în Consiliul Județean Caraș-Severin. Motivele, binecunoscute și prezentate deja de atâtea ori, încât nu mai are rost să insistăm pe ele. Cert este că însă din nou (pentru a câta oară?) a fost schimbată componența Consiliului de Administrație a SJUR.

Mai exact, liberalii Mircea Teodorescu și Ovidiu Chimigeriu și-au prezentat demisia din CA, referatele de aprobare privind revocarea mandatelor acestora fiind introduse în regim de urgență pe ordinea de zi a ședinței CJ de astăzi. Asta spre marea nemulțumire a membrilor opoziției, social-democratul Ioan Crina susținând că nu vede urgența acestor proiecte și acuzându-l chiar pe Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, că s-ar folosi de forul județean pentru a face ce îl taie capul. „Nu e nicio urgență. Aveți un interes? E grav! Vreți să schimbați managerul de la spital, vreți să faceți din trei în trei zile ședință de CA, v-ați dat seama că hotărârea CA este nulă și acum veniți în fața CJ, folosiți o instituție publică ca să îndepliniți nu știu ce tâmpenii aveți în cap”, a acuzat Crina, făcând trimitere la ședința CA al SJUR derulată în urmă cu patru zile.

Urgența, a insistat Romeo Dunca o reprezintă „întreruperea dezastrului de la spital, unde este o conducere catastrofală”. Aspect asupra căruia a revenit și în cadrul conferinței de presă derulată după terminarea ședinței, ocazie cu care, sub laitmotivul „O acuz pe Alina Stancovici”, și-a expus, încă o dată, o parte din motivele pentru care nu o mai dorește pe aceasta la conducerea SJUR, printre care facturi neînregistrate în contabilitate sau plătite de mai multe ori, nefacturarea serviciilor UPU.

„Stau și mă gândesc de ce nu facturează, că interesul spitalului este să aducă cât mai mulți bani. De vreme ce vii și spui că nu ai bani să cumperi pahare, nu ai bani pentru medicamente, că mor bebelușii. De ce nu facturezi? Nu vreau să acuz pe nimeni, îmi pare rău că vorbesc despre UPU în conjunctura asta, dar nu îmi explic. În perioada dr. Librimir s-a instituit o procedură de felul acesta, de a se factura tot ceea ce se face la pacienții care nu rămân peste noapte internați în spital, s-au facturat 570.000 de lei, iar după ce a venit dna manager înapoi, această procedură s-a încheiat”, a afirmat Dunca.

Și chiar dacă acesta nu a reușit să îi convingă pe membrii opoziției de urgența proiectelor privind modificarea componenței CA al SJUR, acestea au fost adoptate cu votul majorității liberale. Teodorescu și Chimigeriu nu mai fac parte din CA (au demisionat din motive personale, spun ei, din motive de incompatibilitate acuză opoziția), în locul acestora fiind votați Viorel Lolea (consilier liberal) și Florentina Drăgan (economist în cadrul CJ). Întrebat cum de a preferat să mizeze de un fotbalist (Lolea) în condițiile în care pentru cele două locuri rămase vacante au fost nominalizați inclusiv doctori, Dunca a răspuns în stilul caracteristic: „Decât un doctor foarte priceput, dar care are lipsă de interes, mai bine un fotbalist care își dorește să schimbe în bine ceva. Vă place cum arată sistemul energetic al României? Să știți că la origine a fost un cizmar”.

Și telenovela Dunca-Stancovici va continua probabil cât de curând cu o nouă ședință a Consiliului de Administrație și o nouă propunere de revocare din funcție de managerului SJUR. Așteptăm episodul următor…

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. ”Vă place cum arată sistemul energetic al României? Să știți că la origine a fost un cizmar”.

    La 12 noiembrie 1884, Timișoara avea străzi iluminate electric, fără cizmar.
    Și fără migranți ca Dunca, reținuți la origine.
    Societatea socialistă mutilat-lateral dezvoltată a apărut ceva mai târziu.
    Iată și rezultatele (samavolnice).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei