Delegație din Kladovo, în vizită la Consiliul Județean

modelmic

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova a primit ieri vizita unei delegații din care au făcut parte Iulian Nițu, consul general al României la Zajecar și Radisav Čučlanović, managerul Municipalității Kaldovo, Serbia.

Din partea Consiliului Județean, la discuții au participat Victor Naidan, arhitect șef și Octavian Deaconu, consilier președinte.

Discuțiile au vizat identificarea de oportunități de colaboare între cele două administrații precum și organizarea, în lunile care urmează, a unui Forum de afaceri care să reunească firme din România și Serbia.

Întâlnirea a oferit prilejul pentru a fi prezentate proiectele transfrontaliere derulate de Consiliul Județean Caraș-Severin cu parteneri sârbi, valoarea acestora depășind suma de 20 milioane euro.
Cu circa 1 milion de euro Consiliul Județean Caraș-Severin a derulat deja un proiect în parteneriat cu Municipalitatea Kladovo și Consiliul Local Pojejena, finalizat în 2012. Este vorba de proiectul Creșterea gradului de mobilitate în vederea dezvoltării schimburilor economice și turistice în zona transfrontalieră Pojejena – zona eligibilă Voivodina, prin care a fost construit un port în localitatea Pojejena.

Managerul Municipalității Kladovo a înaintat propunerea organizării unei întâlniri tehnice care să reunească reprezentanții celor 2 instituții în vederea identificării de noi idei de proiecte.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei