Deputatul Jivan: „Declarațiile de avere și interese au fost depuse în termenul legal!”

Luminita Jivan

Deputatul Luminița Jivan dezminte informațiile apărute într-o publicație locală, conform cărora reprezentanta PSD în Camera Deputaților nu și-ar fi depus declarația de avere și cea de interese în termenul prevăzut de lege.

Nu mai e o noutate, faptul că jurnalismul nu se mai face conform vreunei norme deontologice specifice breslei. Apar știri distorsionate, titluri înșelătoare, texte fără conținut și informații publicate din dorința de a atrage cât mai mulți cititori. O astfel de știre a apărut, în această dimineață, fără ca informația să fie verificată din cel puțin două surse. Conform „știrii”, deputatul Luminița Jivan nu ar fi respectat termenele legale impuse de Agenția Națională de Integritate, respectiv depunerea declarațiilor de avere și interese până în data de 15 iunie. Informație cât se poate de falsă și dacă cei care se erijează în profesioniști desăvârșiți ai breslei cărășene ar fi dat un simplu telefon, am fi fost scutiți de a face acest articol.

Contactată pentru a ne explica de ce nu și-a depus declarațiile respective în termenul legal, Luminița Jivan a rămas surprinsă și ne-a timis dovada că a respectat legea. Conform documentului, trimis de către deputatul Jivan și depus la secretariatul Camerei Deputaților, reiese că parlamentarul cărăsean și-a depus declarația de avere și declarația de interese în termenul legal prevăzut de lege, adică în data de 14 iunie 2017, termenul limită fiind 15 iunie.

dovada depunere declaratie avere si interese

 

Am depus declarațiile respective în termenul prevăzut de lege. Probabil, cei de la Camera Deputaților nu au reușit să facă update-urile necesare, dar asta nu este o scuză pentru cei care au publicat aceste informații. Puteau să sune și le dădeam informațiile exacte. Parcă o informație se verifică din cel puțin două surse, nu? Legat de datele din CV, trebuie să recunosc că nu am avut timpul necesar să fac modificările necesare și îmi asum aceste neconformități pe care le-am actualizat în cursul acestei zile”, a comentat, pentru Reper24, deputatul cărăsean, Luminița Jivan.

 

John GAVRILESCU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei