fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Deputatul Marius Damian: „Mai avem multe de lucrat pe partea de digitalizare”

Deputatul social-democrat de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian a vorbit, săptămâna aceasta, în plenul Camerei Deputaților despre semnificația Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și despre necesitatea ca România să investească în capacitățile instituțiilor publice în acest domeniu.

„În noiembrie 2006, Conferința Plenipotențiară a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la Antalya, Turcia, a decis să sărbătorească 17 mai drept Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale si astfel invita statele membre și membrii de sector să sărbătorească ziua, anual, prin organizarea de programe naționale adecvate.

Scopul Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale (WTISD) este de a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la posibilitățile pe care utilizarea internetului și a altor tehnologii informaționale și comunicaționale le pot aduce societăților și economiilor, precum și modalităților de a reduce decalajul digital.

spot_img

În acest an, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale (WTISD) se concentrează pe „Imputerizarea țărilor cel mai puțin dezvoltate prin tehnologiile informației și comunicațiilor”. Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU) face apel la sectoarele public și privat să facă angajamente pentru conectivitate universală și transformare digitală în aceste țări prin Coaliția sa digitală Partner2Connect.

România este una dintre țările cu cel mai bun internet din lume, însă mai avem multe de lucrat pe partea de digitalizare, în special în sectorul public. Trebuie să investim în capacitățile instituțiilor publice, astfel încât acestea să aibă abilitățile și resursele pentru a înțelege utilitatea noilor tehnologii în relația dintre instituții sau cu cetățenii, și de a fi la curent cu tehnologiile transformatoare care să ajute la dezvoltarea societății.

Domenii precum educația, sănătatea, administrația locală și centrală, pot fi revoluționate prin intermediul unei strategii de digitalizare operațională. România trebuie să ţină pasul cu celelalte ţări europene dezvoltate şi în acest domeniu“, a precizat deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei