Deputatul Mocioalcă crede că Iohannis repetă cu premierul Dăncilă scenariul debarcării lui Victor Ponta!

mocioalca vs Iohannis

Deputatul și președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, se arată îngrijorat de modul în care acționează în aceste zile președintele statului român, Klaus Iohannis, pe care îl acuză de punerea în operă a unor scenarii care ar putea conduce la schimbarea unui guvern legitim – Dăncilă, iar prin aceasta de producerea efectului de subminare a statului de drept, a democrației, prin mijloace și instrumente neconstituționale. Mai mult decât atât, Mocioalcă vede în acțiunea președintelui Iohannis o repetare a unui scenariu încununat de succesîn 2015, atunci când șeful statului i-a cerut în cinci rânduri demisia social-democratului premier Victor Ponta. În cele din urmă, după momentul Colectiv, la presiunea străzii, aceasta s-a petrecut, dar să nu uităm rolul determinant pe care l-a jucat același Iohannis, la momentul respectiv, ne amintește liderul cărășean al PSD.

Social democratul parlamentar, Ion Mocioalcă, se arată iritat de ultimele jocuri de pe scena politică, întreprinse de președintele Klaus Iohannis: Plângere penală la adresa premierului Dăncilă??!!! Asistăm la subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale!!!
Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu, punct cu punct. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor.
Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție.
Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis.

După demiterea lui Ponta, România a stagnat un an! - deputat Ion Mocioalcă

Nu am auzit un cuvînt de regret din partea lui Klaus Iohannis. Nu l-am văzut asumîndu-și responsabilitatea pentru deturnarea democrației în folosul său personal, a guvernului său personal. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plîngere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale.
Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal și democratic. Plîngerea penală e pusă în mișcare. Întrebarea pe care ne-o punem și care ne inspăimîntă este: la ce au de gînd să dea foc acum?

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Gogu

  “Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plîngere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută.”
  INTREB SI EU,DE CE NU O FACI ???

  Raspunde
  1. Opinia Publica

   Pentru ca nu are nici o baza. Iohannis are agenda lui, dar voi il ajutati furnizand incompetenti pe banda rulanta spre marile functii. PSD-ul ca orice alt partid are oameni de valoare, dar nu se baga sau nu sunt lasati si asa ne trezim cu yes-womana asta. Mi-e teama de momentul in care Dancila ni se va parea decenta.

  2. Alin

   Cine sa faca ? Mocioarca ? PSD-ul ?
   Personajul din articol are 4 mandate ca deputat si judetul arata groaznic.
   Reprezentantii judetului sunt mai interesati de propriile buzunare, n-au alte griji.

 2. Doru Bratu

  Stați un pic, că nu înțeleg. Iohannis a făcut vreo plângere penală? Nu am cunoștință de așa ceva. Mijloace neconstituționale? Să ne lumineze domnul in cauză. Care sunt aceste mijloace? Concret si la obiect, cu subiect și predicat. Să nu vorbim prostii. Președintele a cerut demisia guvernului având motivele sale, la care domnul in cauză nu a răspuns. Haideți să fim obiectivi și nu politici. Mai multă economie, mai puțină inflație, mai multă justiție și mai multă competență!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei