Deputatul Rujan: apel către parlamentarii din opoziție să sprijine adoptarea PNRR

rujan

Deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan a lansat un apel colegilor parlamentari din toate partidele politice să se alăture susținerii  Planului Național de Redresare și Reziliență a cărui adoptare reprezintă o mare șansă și pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin.

Ne aflăm într-un moment foarte important pentru țara noastră, care va da un impuls reformelor și procesului de dezvoltare: finalizarea și adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre un proiect pentru toți românii, de a cărui succes trebuie să ne mândrim ca țară.

De aceea, stimați colegi parlamentari ar trebui să lăsăm deoparte culoarea politică și să ne gândim să ajungem la un consens, pentru a demonstra că suntem aici, cu adevărat, pentru a apăra interesele românilor.

În urma întâlnirii pe care a avut-o cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul Florin Cîțu a arătat că România face progrese în ceea ce privește reformele. România va depune un PNRR pe toată suma de 29,2 miliarde euro, bani înseamnă investiții masive în domenii precum infrastructura rutieră și feroviară, spitale, educație sau sprijin pentru mediul privat”, este mesajul adresat de deputatul cărășean Dumitru Rujan colegilor din Parlament.

Prin asta înseamnă că se vor dezvolta și comunitățile locale, pe care fiecare dintre parlamentari le reprezintă. „Pentru că prin PNRR se va înfiinţa un fond de rezilienţă pentru localităţi al cărui scop stă în reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intra – regional şi intra – judeţean, prin intervenţii integrate în infrastructurile din zonele mai puţin dezvoltate. Se va crea un fond de împrumut pentru implementarea proiectelor comunitare. Eu sunt încrezător că asta va fi o șansă mare și pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin, pe care îl reprezint ca parlamentar”, mai susține parlamentarul Dumitru Rujan.

Deputatul cărășean îi îndeamnă pe colegii săi din Parlament să dea dovadă de înțelepciune politică și să nu împiedice definitivarea și adoptarea acestui document.

„Proiectele de investiții de care are nevoie România vor fi abordate din toate cele trei surse de finanțare la dispoziție: PNRR, fondurile europene clasice din cadrul financiar 2021-2027, bugetul de stat. Important e ca proiectele care sunt eligibile pe PNRR să acopere întreaga sumă. Alte investiții vor fi finanțate din fonduri europene sau de la bugetul de stat.

Așa că succesul PNRR va fi și succesul nostru, iar prin susținerea noastră a acestui proiect vom arăta că suntem preocupați pentru binele românilor, care ne-au dat votul.

Stimați colegi, hai să dăm dovadă de înțelepciune politică și să nu vă numărați printre cei care pun piedici definitivării și adoptării acestui document extrem de important. Vă mulțumesc!”, este mesajul parlamentarului liberal de Caraș-Severin, Dumitru Rujan.

 

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei