Desenele obscene și arta graffiti vor dispărea de pe clădirile reșițene! Se lasă cu amenzi pentru cei care nu-și curăță fațada!

modelmic

Fațadele în stare deplorabilă din municipiu au intrat în vizorul autorităților locale. Nici operele mai mult sau mai puțin artistice ale pasionaților de graffiti nu vor mai colora zidurile imobilelor, și asta pentru că reșițenii sunt obligați să le curețe dacă nu vor amenzi.

 

O echipă formată din inspectori din cadrul Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi poliţişti locali, au efectuat recent verificări la faţadele clădirilor din zona Lunca Pomostului pentru stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului.

În cadrul verificărilor, au fost constatate intervenţii la faţadele clădirilor a cinci spaţii comerciale şi 10 apartamente, fără ca proprietarii să deţină aviz de culoare.

Autoritățile locale susțin că legea îi obligă pe reșițenii care dețin imobile în proprietate sau sub alt titlu, să întrețină fațadele acestora așa cum trebuie.

„Potrivit HCL nr. 69/2014, art. 5, alin. (2), lit. b, „Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să întreţină corespunzător faţadele clădirilor deţinute în proprietate sau sub orice alt titlu. Aceasta înseamnă execuţia de lucrări de refaceri şi reparaţii la tencuieli şi zugrăvirea totală, înlocuirea geamurilor sparte sau murdare, eliminare înscrisuri şi desene obscene etc”, explică reprezentanții Primăriei Reșița.

Totodată, conform aceleiași prevederi legale, este menționat faptul că, în prealabil, avizele pentru lucrările de refaceri şi reparaţii la faţade se vor obţine de la Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde poate fi obținut și avizul de culoare pentru faţadă în care se va prevedea culoarea şi condiţiile de realizare a lucrărilor.

Toți proprietarii clădirilor identificate au fost somaţi să obţină avizul de culoare şi să realizeze unitar faţada clădirii până la data de 30 mai.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei