Despre 1 Mai și Vama Veche….

modelmic

1 Mai. Vama Veche. Dacă îi spui unui tânăr…„Ce-ți trebuie ție ca să mergi la Vama Veche ?!”, el îți va răspunde tot cu o întrebare…„Ce mai faci, moșule?”

Potrviti bisericii, fericirea este ceva care se găsește pe lumea cealaltă, în Rai, și trebuie să treci cu credință și speranță, adică iluzii, prin această lume.

Potrivit celor care ne conduc, fericirea stă în lucruri complicate, pe care ei le asamblează pentru noi și obțin ceva și mai complicat care la un moment dat devine nefolositor.

Pe lângă acestea, mai există și fenomenul Vama Veche.  Cei care sosesc în Vama Veche nu au nimic dar când nu au nimic ajungi să iubești tot ce este simplu. Fericirea stă în lucruri simple acompaniată de liniște și urmată de senzații care să-ți străbată fiecare părticică a corpului. Cei care nu-și doresc nimic  au un discurs și un comportament care deranjează.

Zilele trecute, pe 1 Mai, trecea pe o stradă din Vama Veche un cuplu, o fată și un băiat. Băiatul, amorțit de băutură, mergea în spatele fetei și avea legat de gât un capăt de eșarfă ce-și avea celălalt capat într-o geantă care stătea agățată de umărul fetei.

Din sens opus venea un cetățean, cu epoleți pe umeri, care văzându-i pe cei doi zice…„Am să-l călăresc pe măgarul ăsta ?” și arată cu mână spre băiat. „Nu!”…„Pai…?”…„Auzi, tu pe măgarul ăsta, așa cum îi zici tu, nu-l încaleci când este îndobitocit! De ce nu încerci să-l încaleci când este real?”

Zilele trecute, tot pe 1 Mai, tot  în Vama Veche, opinia publică staționară temporar în acel loc a bruftuluit niște reprezentanți ai unei autorități cu atribuții legale în controlul activităților economice.

Autoritățile care controlează cu preponderență activitățile economice private și nu pe cele cu bani de la buget, se miră că opinia publică din Vama Veche nu este de acord cu activitatea lor.

De aici a pornit un adevărat război în mediile de informare cu scopul de a-i îndobitoci pe cei cu asemenea opinii, pentru ca apoi să-i călărească în voie pe drumul favorabil lor.

Cum să le iei acestor autorități posibilitatea de a controla activitățile economice private, și în special pe buticari? Ar rămâne să nu mai facă nimic….

 Eugen LUPU

Foto: metropotam.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei