fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Despre Europa cu Horia Roman Patapievici

Europa. Filozofie greacă, drept roman, creștinism, aceștia sunt cei trei piloni pe care s-a întemeiat Europa – după părerea scriitorului, eseistului și fizicianului Horia Roman Patapievici. El și-a susținut teoria cu argumente istorice și filozofice în fața auditoriului reșițean prezent în Aula Universității UBB din Reșița.

Deși întâlnirea a durat aproape două ore, Horia Roman Patapievici numind-o „meditație”, charisma sa de povestitor i-a făcut pe  cei prezenți să-l asculte cu cel mai mare interes fără să dea semne de nerăbdare. A fost o lecție complexă despre ce a însemnat și ce  înseamnă în continuare Europa în diversitatea și multiculturalitatea sa.

Întâlnirea a fost moderată de Daniel Funeriu (fost Ministru al Educației), inițiator al proiectului „Reșița Inspirațională”.

La finalul întâlnirii, Daniel Funeriu i-a scos la tablă pe cei prezenți în sală și mai ales jurnaliștii pe care i-a întrebat dacă știu cine a fost inventatorul testului PCR Covid și cine a descoperit perechile de cromozomi din ADN, pentru a demonstra că nu avem cultură științifică.

Dacă am avea cu toții cultură științifică, politică, administrativă, socială, am fi de-a dreptul academicieni. Și oare domnul Funeriu știe cine a fost iubita lui Petrarca despre care s-a vorbit în cadrul acestei reuniuni?

Daniela TUDOR

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei