După zeci de ani de dezinteres, furt și înstrăinare de patrimoniu, după destructurarea unei companii care reprezenta o „a doua armată a țării“, ministerul condus de Sorin Grindeanu a început să aloce bani și pentru CFR.
Au fost comandate vagoane și locomotive noi și s-au alocat fonduri pentru întreținerea și modernizarea unor tronsoane de cale ferată. Una dintre ele, e cea care leagă Craiova de Drobeta Turnu Severin și Caransebeș, ce beneficiază de cea mai mare finanțare în cadrul Programului Transport, respectiv de 10,5 miliarde de lei. Cele 3 loturi au o lungime însumată de 123,47 km de cale ferată modernă şi o valoare totală estimată de 5,63 miliarde de lei (fără TVA).
„Încep procedurile pentru cel mai mare contract pentru infrastructura feroviară, finanţat prin Programul Transport. Pentru reabilitarea Tronsonului de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş (6 loturi) sunt alocate 10,5 miliarde de lei (fără TVA). Astăzi au fost transmise spre SEAP (pentru validare) documentațiile pentru primele 3 loturi ale acestui Tronson, care are o lungime totală de aproape 226 de km”, a afirmat zilele acestea ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Potrivit unui comunicat al CFR SA, scopul general ale implementării proiectului de reabilitarea a liniei de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş vizează îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori cuprinse între 120 km/h şi 160 km/h, modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului şi mărirea capacității de tranzit etc.
De asemenea, în cadrul proiectului vor fi modernizate staţiile şi haltele de mişcare, clădirile staţiilor de călători, incluzând construcţiile pasarelelor şi/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare.
Linia de cale ferată Craiova – Drobeta Turnu Severin – Caransebeş se află pe Coridorul Orient/Est Mediteranean şi beneficiază de cea mai mare finanţare în cadrul Programului Transport (PT), fiind, de asemenea, inclusă în Planul investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru perioada 2020 – 2030.
Dan AGACHE
” … scopul general ale implementării proiectului de reabilitarea a liniei de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş vizează …”
–
… vizează ”miticizarea” (fanariotizarea) fostei Republica Banat (31 Oct. 1918 – 10 Apr. 1924)?
https://ro.wikipedia.org/wiki/Unirea_Banatului_cu_Rom%C3%A2nia
@zero: Un control la tărtăcuță e nevoie la mătăluță.
@avlFCRB: mătăluță nu știi istoria locurilor sau ești ”migrant” (Ausländer)?