fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Deșteaptă-te, române! Mesajul deputatului PSD Marius Damian

Cu prilejul Zilei Imnului Național al României, deputatul Partidului Social Democrat, cărășeanul Romulus Marius Damian a dorit să se adreseze românilor, trăitori în acest spațiu, pentru a evidenția însemnătatea acestei zile pentru nația română.

„Dragi cărășeni, dragi români din țară și de pretutindeni, astăzi, 29 iulie, este o zi cu o însemnătate sufletească pentru fiecare dintre noi, Ziua Imnului Național al României.
Pentru prima dată acest cântec a răsunat în parcul Zăvoi din Râmnicul Vâlcea, fiind simbol al unității Revoluției Române de la 1848, iar de atunci a răsunat pe multe stadioane și în cele mai importante momente ale României și românilor.

Astăzi doresc sa aduc un omagiu celor care au adus acest cântec pe buzele românilor, și anume Andrei Mureșanu, poet de factură romantică, căruia îi aparțin versurile imnului și lui Anton Pann, poet, cântăreț, autor de manuale de muzică, cel care a făcut ca aceste versuri să prindă glas. “Deșteaptă-te, române!” a unit românii în cele mai importante momente, unul dintre ele fiind pe 22 decembrie 1989, atunci când imnul a răsunat pe toate străzile, și de atunci fiind ales IMN NAȚIONAL.

spot_img

Astăzi, 29 iulie 2022, Deșteaptă-te, române răsună în toată România și nu numai, iar noi românii nu putem decât să fredonăm și să simțim emoția ce ne cuprinde pe fiecare“, a mai afirmat deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus Marius Damian.

 

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei