Lotul Olimpic de Juniori băieți al României pleacă de la Reșița din cauza condițiilor precare de pregătire. În sala de gimnastică plouă de mai multe luni (foto), iar managementul nu ar fi luat măsuri pentru remedierea situației, o spun răspicat pregătitorii juniorilor. Mai mult decât atât, gimnaștii juvenili se plâng și de mesele pe care le primesc la restaurantul Capitol și care nu ar fi consistente, în raport cu efortul pe care aceștia îl depun la sală.
Reșițeanul Răzvan Șelariu, multiplul campion al gimnasticii românești si fost component al Lotului Olimpic Seniori de Ginnastica care pregătește împreună cu antrenorul Gheorghi Rotaru lotul olimpic de juniori al României va pleca cu toți tinerii din lot, de la 1 ianuarie, la București, acolo unde speră să beneficieze de condiții propice performanței pentru care a fost numit în această funcție. Sportivii nu se pot antrena în apă și cu mucegai pe pereți, nu e normal, mai cu seamă pentru că vorbim de un lot olimpic, care reprezintă România peste hotare!
În acest context, Reper24 a solicitat un punct de vedere directorului Clubului Sportiv Școlar din Reșița, prof. Robert Nosal:
„Am discutat cu reprezentanții lotului de gimnastică și nimeni nu a spus nimic, dacă exista vreo problemă ar fi venit la noi, ar fi semnalat-o, dar nu există niciun fel de problemă. Ei au contract cu noi pentru că se pregătesc în baza noastră, adică fac antrenamentele în sala noastră de gimnastică.
Legat de plecarea lor la București, eu nu am cum să știu programul lor, ei doar se pregătesc în sala noastră de gimnastică. Sala este dotată cu tot ce trebuie, lotul se antrenează de mulți ani aici și în funcție de programul lor, pot face și pregătire centralizată în altă parte”, a declarat directorul Clubului Sportiv Școlar, Robert Nosal.
În acest moment, lotul se pregătește în sala de gimnastică de la Reșița în baza unui contract încheiat pe un an, mai exact până în 31 august, după cum a mai precizat directorul Robert Nosal, fostul inspector general școlar adjunct de la ISJ Caraș-Seveirn, acuzat că nu s-a implicat pentru rezolvarea urgente a unei situații care nu ar fi necesitat scrierea unui proiect pentru obținerea de fonduri europene.
De cealaltă parte, antrenorul lotului de olimpici juniori ai României care se pregătește la Reșița, Răzvan Șelariu ne-a transmis că de la 1 ianuarie 2023, cei 5 sportivi de performanță în care gimnastica masculină își pune speranțele, plus alți trei gimnaști care se vor alătura aceluiași lot, vor începe continua pregătirea la București cel puțin până în aprilie. Pentru pregătirea celor 5 sportivi, Federația Română de Gimnastică plătește lunar 3000 de lei pentru sala în care băltește apa la CSȘ Reșița. Șelariu, sportiv de performanță și unul din gimnaștii care au adus fală României, nu și-a ascuns dezamăgirea pentru tergiversarea reparării acoperișului de la sala CSȘ Reșița iar în ceea ce privește alimentația de la restaurantul Capitol, acesta a catalogat-o drept „dezastruoasă“ sau „lături“.
În acest sens, sportivii ne-au transmis și un film cu una din farfuriile în care apare un element mișcător. Nu putem spune dacă elementul a aterizat în farfurie sau este prezent ca urmare a perisabilității alimentelor.
Zilnic, un sportiv din lotul olimpic beneficiază de suma de 70 de lei pentru hrană, mese care ar trebui să-l facă pe sportiv să reziste la cerințele profesorilor de la sală.
De-a lungul timpului, la restaurantul lui Nicu Graur au mai fost sesizate nemulțumiri dar legendarul șef de sală a reușit să facă corecțiile necesare pentru a nu strica relațiile cu loturile care s-au perindat pe la Reșița, fie că vorbim de gimnaști, luptători, handbaliști și mulți alții. În imaginea de mai jos, în stânga, puteți observa sala de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar din Reșița, un soi de în afară-i vopsit gardul, și-năuntru poți să dai la clean!
Desigur, așteptăm un punct de vedere al autorităților care să facă lumină asupra situației create la sala de gimnastică de la CSȘ Reșița, o rușine care pune la îndoială întregul efort administrativ de a pune municipiul de pe Bârzaza într-o lumină pozitivă.
Sergiu TABAN
„Desigur, așteptăm un punct de vedere al autorităților … lumină …”
–
Punct al autorităților „abilitate” (presupun), pentru că în lipsa „abilitării” nu se poate pune problema punctelor (sau virgulelor de vedere, din vederi sau din prevederi).
Cu excepția bolnavilor de miodezopsie.
Lozincă mobilizatoare: „Vrem și punem totu’ jos, că ne iasă banu’ gros!”
”numai că Inspectoratul Școlar nu ne ajută deloc” – declara hilar fostul sef adjunct tocmai al Inspectoratului Scolar…..
traiasca liberalii, numai ”merituosi” pe functii! i-au intrecut chiar si pe ”nemerituosii” de la psd…
Știam ca lotul se antrena la Bistrița.De ce a fost mutat?