Din Caraş-Severin, la Berlin….

Radu-Gabrea
Din Caraş-Severin, la Berlin….
Filmul “Lindenfeld, o poveste de dragoste”, regizat de Radu Gabrea, va fi prezentat în premieră mondială, pe 13 februarie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, informează instituţia din capitala Germaniei, citată de Mediafax. Astfel, ICR Berlin organizează pe 13 februarie o seară dedicată regizorului Radu Gabrea. În cadrul acesteia, va fi prezentat filmul “Lindenfeld, o poveste de dragoste”. Cu un scenariu semnat de Lucian Dan Teodorovici şi de Florin Lăzărescu, filmul reprezintă o adaptare după romanul omonim scris de autorul timişorean, Ioan T. Morar.
 Protagoniştii filmului sunt Victoria Cociaş, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru şi Mircea Diaconu. Regizorul Radu Gabrea şi actriţa Victoria Cociaş vor fi prezenţi la proiecţie şi vor participa la o discuţie cu publicul. Considerat unul dintre cei mai importanţi regizori români, Radu Gabrea a debutat cu lungmetrajele “Prea mic pentru un război atat de mare” şi “Dincolo de nisipuri”, ambele prezentate la Festivalul de Film de la Cannes. Ca reacţie la îngrădirea activităţii sale din cauza cenzurii comuniste, el a reuşit să plece în Germania, în 1974, unde a realizat în special producţii de televiziune.
Filmul spune povestea lui Klaus Bernath, care a emigrat cu mulţi ani în urmă din satul Lindenfeld, iar când vrea să se întoarcă acasă nu ştie că locul său natal nu mai există.
Regizorul Radu Gabrea şi actriţa Victoria Cociaş vor fi prezenţi la proiecţia de la ICR Berlin şi vor participa la o discuţie cu publicul, informează Mediafax.
Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei