Din nou probleme la alimentarea cu energie electrică în Măureni! Zeci de familii au rămas fără electrocasnice

modelmic

Un nou episod din serialul cetățenii comunei Măureni versus Enel s-a derulat la finalul săptămânii trecute, când zeci de familii din localitatea cărășeană au rămas fără aparatele electrice, în urma unor șocuri electrice.

Problemele pe care le au cetățenii din Măureni cu furnizorul de energie electrică durează deja de ceva ani buni și au culminat în vara anului trecut cu un protest derulat în fața Căminului Cultural din localitate. Oamenii erau nemulțumiți de desele întreruperi de curent, la fiecare ploaie sau vânt mai puternic, precum și de lipsa unei intervenții prompte a celor de la Enel, abonații din Măureni fiind nevoiți să dea zeci de telefoane pentru a semnala problemele și să aștepte cu orele până când acestea erau remediate.

Solidar cu cetățenii, primarul Brian Filimon a avut mai multe discuții cu reprezentanții Enel în vederea îmbunătățirii rețelei de energie electrică din zonă. S-au făcut promisiuni, au existat chiar și ceva lucrări în zonă, dar lipsa, ani de zile, a unor investiții serioase nu poate fi acoperită de pe azi pe mâine cu schimbarea câtorva cabluri. Dovadă este avaria de ieri, care a lăsat zeci de familii din Măureni fără aparatele electrocasnice. Oamenii speră acum să își recupereze paguba sau măcar o parte a acesteia de la compania furnizoare. Primul pas pe care îl au de făcut este să completeze o cerere în acest sens.

Administrația locală încearcă și ea să dea o mână de ajutor. „Am listat formularul de cerere pentru acordarea despăgubirilor în caz de deteriorare a echipamentelor electrocasnice. Puteți veni la Primărie pentru completarea cererii, iar pentru a vă scuti de un drum la Reșița, le vom transmite noi. Veți avea nevoie de contractul de furnizare și lista echipamentelor care s-au defectat”, transmite primarul Brian Filimon.

Rămâne de văzut dacă cererile lor vor fi soluționate.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Makanaki

    Enelul e stat in stat, fara reguli si principii condusa de italieni!La ce trebuie sa ne asteptam de la monopolistii astia si de la politicienii care au vandut resursele tarii pe nimic…m-as mira ca cei afectati sa primeasca ceva! isi bat joc de noi pe fata! Doar primarul se mai agita pentru oameni, in rest nimic, institutiile statului dorm pe ele! Multumim primarului pentru implicare!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei