Dintr-o extremă în alta! Care au fost liceele cărășene cu cele mai bune și cu cele mai slabe rezultate la Bacalaureat?

modelmic

Două unități de învățământ din Reșița, Liceul Teologic Baptist și Colegiul Național Traian Lalescu, se află în topul liceelor cărășene cu cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureatul din această vară. Conform cifrelor oficiale, situația din Caraș-Severin este relativ bună. Cu o rată de promovare de 61,90%, înainte de rezolvarea contestațiilor, județul este aproape de media pe țară și în ușoară creștere față de procentul de anul trecut.

Cu o promovare de 100% se poate lăuda Liceul Teologic Baptist din Reșița, unitatea de învățământ reușind această performanță pentru al șaselea an consecutiv. De precizat însă, că spre deosebire de alte licee cărășene, la Liceul Teologic Baptist au fost doar 23 de candidați înscriși, dintre care unul a ales să nu se prezinte la examen.

Merită felicitați și elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național Traian Lalescu din Reșița, care a avut o rată de promovare de 99,19%. Din cei 123 de absolvenți ai liceului reșițean care s-au prezentat la bacalaureat, unul singur a fost respins cu media 5,96.

De altfel, de la Traian Lalescu provine și una din cele două eleve care au reușit anul acesta să obțină media 10 la bacalaureat: Teodora – Aura Potocean. Cealaltă medie de 10 a fost obținută de Sorina Aurelia Dumitru, de la Colegiul Național Traian Doda din Caransebeș.

La polul opus, nu lipsesc nici unitățile de învățământ cu promovabilitate zero. Trei unități de învățământ din Caraș-Severin au reușit această performanță negativă: Liceul Tehnologic Sfântul Dimitrie Teregova, Liceul Tehnologic Constantin Lucaci Bocșa și Liceul Tehnologic Berzovia (de menționat însă că la Berzovia au intrat în examen doar doi elevi).

414 contestații au fost depuse în Caraș-Severin după afișarea rezultatelor, urmând ca notele finale să fie făcute publice sâmbătă, 13 iulie.

foto: idevice.ro

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei