Direcția de Asistență Socială Reșița, la datorie! Pachete cu alimente pentru 400 familii și persoane vârstnice!

modelmic

Peste 400 de familii și persoane vârstnice au beneficiat în ultima perioadă de pachete cu alimente de bază, în cadrul unor acțiuni derulate de administrația locală și mai multe organizații și asociații din municipiu. De asemenea, zeci de persoane vârstnice au sunat la telefonul verde pus la dispoziție de Primăria Reșița pentru a cere sprijin pentru achiziționarea de alimente sau plata facturilor.

„Pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus, atât la nivelul Direcției de Asistență Socială din Reșița, cât și a structurilor funcționale din cadrul Primăriei Municipiului Reșița și implicit ale serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului Local Reșița, au fost stabilite măsuri pentru asigurarea protecției beneficiarilor și a personalului.

Menționăm faptul că în perioada instituirii stării de urgență, și în conformitate cu măsurile dispuse la nivel național și local pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus, Cantina Municipală Reșița din cadrul Direcției de Asistență Socială asigură hrana zilnică (3 mese/zi) pentru persoanele aflate în centrele de carantină.

În conformitate cu prevederile Ordonanțelor militare nr.3/24.03.2020 și nr.4/29.03.2020, pentru sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor  în vederea minimalizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, autoturismele din parcul auto al Primăriei Municipiului Reșița participă la acțiunile organizate în colaborare cu instituțiile publie, ONG-uri, voluntari, pentru sprijinul acordat acestei categorii de persoane la achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente. Totodată, pentru a veni în sprijinul categoriilor sociale aflate în situație de risc și marginalizare socială, în această perioadă se asigură pachete cu alimente pentru familiile cu copii din zonele și cartierele cele mai defavorizate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Reșița.

În ultimele săptămâni, au fost desfășurate trei campanii de informare privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID 19 în cartierele și în zonele în care locuiesc persoane aflate în situații de risc și marginalizare social, fiind distribuite materiale informative privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID 19, măști de protecție, ligheane și săpun.

De asemenea, 74 de pachete cu alimente de baza au fost acordate celor 37 de copii din cadrul Centrului de Zi ABC (copii care au beneficiat si de o masă caldă acordată în sistem catering), iar 54 de persoane vârstnice din cadrul Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice au beneficiat de pachete cu alimente de bază.

Conform bilanțului realizat Direcția de Asistență Socială Reșița, 6995 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani au fost evaluate/monitorizate telefonic prin intermediul administratorilor de bloc.

De asemenea, „418 familii și persoane vârstnice aflate în situație de risc și marginalizare socială, din 14 zone ale Municipiul Reșița (Cartier Câlnic – Str. Bistra, Str. Timisorii, Str. Ciprian Porumbescu, Str. Mociur, Str. Golului, Str. Dealu Mare, Str. Traian Lalescu, Str. Oituz, Str. Ceretului, Str. Teilor, Moara Juracek, Str. Barajului, Cartier Țerova, Cartier Secu) au beneficiat de pachete cu alimente de bază;

96 de persoane vârstnice, fără susţinători sau altă formă de ajutor, au sunat la telverde fiind sprijiniți pentru achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente în vederea minimalizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, acțiunile fiind organizate în colaborare cu instituțiile publice, ONG-uri, voluntari;

Opt persoane fără adăpost au fost depistate pe raza Municipiului Reșița, fiind transportate și internate la Centrul Rezidențial pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș”.

Activitățile au fost derulate alături de mai multe asociații sau organizații din Reșița, cu sprijinul unor donatori sau voluntari, cum ar fi: Asociația ATOR Banatul de Munte – structură a Centrului de Tineret Moniom, Asociația Nevo Parodimos, C. PANGRAM S.A., RELAND DISTRIBUTION SRL Reșița, GUERRILLA MC Reșița, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Caraș-Severin, Casa de Cultură Studențească Reșița, PIZERIA FLORIO, CITRUS FRUITS SRL REȘIȚA, EUROCLAS Reșița.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei