Direcția de Drumuri Județene afirmă că nu sunt probleme pe drumurile din Caraș-Severin

ddj

Drumurile județene din Caraș-Severin sunt deschise traficului rutier, dar se circulă în condiții de iarnă, având în vedere depunerile de zăpadă din această noapte. Operatorii responsabili cu activitatea de deszăpezire acționează la capacitate maximă, pentru a asigura viabilitatea drumului. Până acum, la nivelul Comandamentului de iarnă nu s-au semnalat blocaje în trafic.

În zonele montane circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil  până luni. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate  utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației.

Direcția de Drumuri Județene recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

Conform legii, participanții la trafic au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația „Lanțuri antiderapante”, (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană, declară purtătorul de cuvânt al DDJ Caraș-Severin, Mădălina Cotoc.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei