Directorul SGA Caraș-Severin, Daniel Surdu, a găsit soluția ecologizării malurilor Bârzavei!

SGA Daniel Surdu

Daniel Surdu este un nume cunoscut în peisajul politic cărășean, inginerul în vârstă de 43 de ani aflându-se la al treilea mandat de consilier județean în Caraș-Severin, acesta fiind cunoscut și în lumea sportului, grație implicării active în lumea fotbalului feminin, dacă ne gândim că este promotorul echipei de primă ligă națională Banat Girls. Ceea ce știu mai puțini este faptul că Surdu este două luni și directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor Caraș-Severin, parte a Administrației Bazinale de Apă Banat. Iar asta pentru că Daniel Surdu nu a dorit ca noua funcție să constituie și o apariție în presă, fără ca faptele să vină în sprijinul său.

O misiune dificilă pe care inginerul reșițean și-a asumat-o, date fiind evenimentele care în ultimii ani au pus la grea încercare gestionarea bazinului hidrografic din Caraș-Severin. Una peste alta, Surdu și-a început cu dreptul mandatul printr-o acțiune în forță, derulată pe parcursul mai multor zile, ce are ca scop ecologizarea albiei râului Bârzava. Este vorba de activități de curățenie generală și de-o parte și de cealaltă a râului, scăderea riscurilor unor posibile inundații dar și o priveliște splendidă pe luciul apei, cu rățuște sălbatice, lucru ce în urmă cu niște ani de zile părea un tablou de neconceput în Cetatea de Foc a Reșiței.

Despre activitatea pe care au realizat-o angajații SGA Caraș-Severin pe albia râului Bârzava, directorul instituției, Daniel Surdu a declarat:

„Ceea ce mă bucură realmente este că în Reșița, colegii de la SGA Caraș-Severin au reușit să redea populației și rățuștelor sălbatice de pe luciul Bârzavei un habitat cât mai curat!

Ecologizare Barzava

Echipa Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin, cu formațiile Reșita și Berzovia, amenajează albia râului Bârzava în zona cartierului Govândari, din municipiul Reșița, prin lucrări de curățire a vegetației și igienizare a albiei minore. Prin aceste lucrări specifice de întreținere a albiei cursului de apă, se asigură secțiunea de scurgere a apei și protecția malurilor.

Albia minoră dar și cea majoră a Bârzavei este acoperită cu o vegetație, uneori destul de abundentă, fapt care poate conduce la ridicarea nivelurilor și inundarea incintelor apărate. Prin aceste tipuri de lucrări, colegii noștri scad riscul producerii posibilelor inundații ce pot apărea datorită blocării plutitorilor în vegetația excesivă“.

Eco pe Barzava

Daniel Surdu exprimă recunoștință pentru implicarea în acțiune a studenților reșițeni!

Vreau să remarc faptul că echipa Casei de Cultură a Studenților împreună cu Liga Studenților au răspuns la rândul lor imediat printr-o acțiune rapidă de ecologizare. Le mulțumim pentru promptitudine și ne bazăm în continuare pe simțul civic al tinerilor, pe transpunerea în fapte a inițiativelor ecologice, iar pe această cale doresc să invit reșițenii care vor să ia parte la acest tip de acțiuni de voluntariat, să nu rămână indiferenți, căci acțiunile acestea vor continua.

Și, după cum puteți observa și în fotografia pe care am surprins-o într-una din aceste zile, în afara habitatului uman, reușim să oferim și rățuștelor sălbatice de care ne bucurăm, un habitat cât mai curat și primitor!“, a declarat directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor Caraș-Severin, Daniel Surdu.

Ratuste Barzava

 

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei