Dispensarul medical din Bozovici, de la ruină la un pas de finalizare

modelmic

Un an de zile a trecut între cele două imagini: prima realizată la momentul în care primarul Adrian Stoicu anunța că se pregătește să demareze lucrările la un nou proiect pe fonduri guvernamentale, mai exact reabilitarea dispensarului din comună, distrus într-un incendiu în urmă cu peste 10 ani, iar cea de-a doua de luna aceasta, în care se pot observa progresele realizate la proiectul în care sunt investiți aproximativ 600.000 de lei.

dispensar 2 dispensar

În prezent se lucrează la finisajele exterioare și interioare ale clădirii, precizează edilul Stoicu, iar conform constructorului lucrările ar urma să fie terminate în maxim o lună și jumătate.

Dispensarul este gândit și ca locuință pentru medici dacă o să fie nevoie la un moment dat. Are și două apartamente, am mansardat clădirea, este o clădire mai veche care a ars în urmă cu câțiva ani și am reabilitat-o total. Au rămas doar pereții, am întărit fundația, am consolidat-o și am pus-o în valoare. Are trei cabinete, o să fie cu grupuri sanitare.

În momentul acesta avem doi medici de familie, vedem dacă vor să se mute sau nu, este opțiunea lor, au cabinet și la spital în momentul acesta. Nu îi obligăm, dar este o variantă. Poate și un medic stomatolog să își deschidă cabinet acolo. Strict pe partea asta de cabinete putem găsi și alte variante pentru medicii care doresc să vină în zonă.

O să fie dotat, o să fie o clădire reabilitată nouă, cu toate utilitățile, chiar îi să zic așa conform normelor, cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități”, a precizat primarul Adrian Stoicu.

Reabilitarea dispensarului medical este realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei