Distincție națională pentru activitate merituoasă acordată managerului bibliotecii din Bocșa!

 

bocsa 1

Bibliotecar și manager la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa, județul Caraș Severin, Gabriela Șerban s-a făcut remarcată în viața culturală a județului și în lumea iubitorilor de carte prin implicare și dinamism, devenind sursă de inspirație pentru cei din jur și reușind prin profesionalism și implicare să atragă oamenii locului în jurul bibliotecii.

Pentru competențele sale și pentru activitatea merituoasă în biblioteca orașului Bocșa, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov i-a acordat Gabrielei Șerban premiul Monica Andriesei, distincție destinată biblioteconomiei românești.

Absolventă de biblioteconomie la Facultatea de Litere a Universității București în 1994, Gabriela Șerban a gândit și conceput programe pentru nevoile comunității sale, adresându-se tuturor vârstelor, reușind anual să mobilizeze resursele locale și să coaguleze o comunitate în jurul bibliotecii, după cum remarcă reprezentanții bibliotecii din Brașov.

Autoare, redactor, editor și jurnalist care se manifestă plenar în publicistica culturală a zonei, a inițiat și conduce revista „Bocșa culturală”, dar  și proiectul editorial Bocșa – istorie și cultură fiind inițiatoarea a diverse concursuri menite să stimuleze imaginația.

Premiul Monica Andriesei a fost instituit în 2016 prin donația și susținerea generoasă a Paulei Zimbrean, fiica Monicăi Andriesei, în memoria mamei sale.

MONICA ANDRIESEI (1948-2014) a fost o devotată bibliotecară la Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, unde şi-a început activitatea în anul 1972. Absolventă a Facultăţii de limba şi literatura română, Universitatea Bucureşti, a urmat cursul de biblioteconomie.

La Braşov a lucrat pentru carte, lectură, bibliotecă şi oameni, ajungând să conducă secţia de împrumut carte, şi chiar directoare adjunctă de specialitate a bibliotecii, a contribuit la modernizarea bibliotecii, a iniţiat şi coordonat informatizarea completă a secţiei de împrumut, încheiată în 1998. A contribuit decisiv la îmbogăţirea colecţiei de artă a bibliotecii pe care a descris-o în albumul Pinacoteca, fiind pasionată de artă. A devenit artist iconar, exersând pictura pe sticlă şi expunând în expoziţii de grup, dar şi personale.

La 7 august 2014, s-a stins din viaţă, lăsând în urmă amintirea unui om pentru care cartea, cititul şi cultura erau un crez şi un stil de viaţă, după cum informează Blogul Bibliotecii din Brașov.

 

Lorena POENARU 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei