Doamna Corina, asistenta medicală din Măureni, condusă pe ultimul drum în aplauzele comunității! „Cu siguranță este acolo sus și ne veghează” 

modelmic

Momente triste și emoționante astăzi la Măreuni, unde Corina Radics, asistenta medicală din comună și soția preotului, a fost condusă pe ultimul drum. Un drum presărat cu flori și lumânări și în aplauzele celor care au cunoscut-o și apreciat-o.

Decesul doamnei Corina, cum a fost cunoscută de cei din comună, a survenit fulgerător miercuri seara. Adusă la spital cu o fractură la picior, femeia s-a stins la în doar câteva ore, apropiații susținând că aceasta ar fi fost practic lăsată să moară deoarece a avut curajul și sinceritatea de a spune că a intrat un contact cu un tânăr suspect de coronavirus. Testele ulterior au arătat că tânărul nu este bolnav, dar culmea, testul femeii a ieșit pozitiv, motiv pentru care a fost înmormântată astăzi în condiții speciale. Fără familie alături, care a preferat să stea izolată pentru a nu crea alte controverse, după cum explică primarul Brian Filimon:

„Toată această tragedie și toate aceste zile grele su scos două lucruri la iveală. Oamenii din Măureni nu au putut participa la înmormântare oficial, dar au ieșit în stradă pe unde a trecut microbuzul cu doamna asistentă, sigilat bineînțeles. Locutorii din Măureni au ieșit cu declarații în mână la o distanță corespunzătoare ordonanțelor din zilele de azi, au aplaudat cortegiul, au aruncat flori și au aprins lumânări pe tot drumul doamnei asistente.

Oamenii și-au arătat iubirea față de doamna asistentă și cât de importantă a fost și că au dorit să își ia rămas bun. Nu s-a speriat nimeni, toți au avut credință în Dumnezeu, chiar dacă au aflat rezultatul care a venit, rezultatul controversat și neadmis de noi în momentul de față.

Al doilea lucru, clar au dat un semnal de alarmă de a se scoate adevărul la iveală și de a se se schimba ceva în acest sistem medical ca să nu mai murim cu zile. Imaginile cred că arată totul.

Familia este într-o izolare de ieri, nu a participat la înmormântare, s-a conformat normelor. Cei de la DSP au încercat să aline puțin acest necaz, însă familia nu vrea să riște și vrea să stea departe, nu vrea să riște în sensul că nu doresc să se riște alte controverse, însă noi știm cu toții că tanti Corina a murit cu zile, a murit sănătoasă”.

 

Edilul a adăugat că trebuie tras un semnal de alarmă și că trebuie schimbat din temelii un sistem medical care permite ca oamenii să moară cu zile în spitale. În prezent, la Măureni se așteptă de la București rezultatul testului de coronavirus al femeii, precum și rezultatul autopsiei pentru a se face lumină în acest caz și a se elucida cauza morții.

„Trebuie tras un semnal de alarmă. Astăzi am demonstrat că doamna asistentă, dna preoteasă, este într-un fel eroul nostru. Cu siguranță este acolo sus și ne veghează. 

Eu sunt  foarte dezamăgit deoarece eu împreună cu doamna doctor și cu doamna Corina care este acum decedată, am ținut foarte bine legătura, am încercat să fim la curent și cu DSP-ul, am ținut foarte bine pe cei izolați în case, am făcut tot posibilul. Deci dacă dna Corina este pozitivă și ei își asumă acest rezultat, însemnă că nu mai este nicio logică de răspândire a virusului în comunitatea mea. Nicio logică. Nu știu cum să îl stăpânesc. Pentru că noi am fost clar atenți, am respectat cât se poate de bine toate ordonanțele, toate normele. Doamna Corina când a ajuns la spital cu familia, fiind conștientă, legată la picior, pierzând sânge a spus că a avut contact înainte cu două zile cu un așa zis suspect și de acolo probabil a început fuga de ea, în cortul de triere. Nu fac atac la persoană. Nu știu nici măcar numele celor care trebuiau să se ocupe de ea sau care erau în acel moment la serviciu. Însă trebuie să ne trezim pentru că vom muri cu zile. Îmi trimit oameni mesaje, îmi trimit doctori mesaje, mă sună oameni din breasla dânșilor, pentru că noi nu suntem specialiști și îmi spun că nu este posibil așa ceva”, a mai adăugat Brian Filimon.

cd8913ff-00ff-4f83-b906-7f4642091fdb37c4ec3a-6cf8-4fd6-b4a3-ec2de6a5c409b6c377bd-89f2-40fe-8c97-62e21fad356dbd87b837-c3dc-4c40-ad9b-5c8438e134aea5773450-8b4a-46aa-bb6e-cb8d4069001c6900a9f0-3004-49ab-8af3-3aada3609daf30816d46-f9cc-471b-89ec-43136541da362e246aa5-5318-4555-b607-0377574e27c8

Citește și Tragedie la Măureni! „Încercăm să salvăm oamenii de un virus, dar îi lăsăm să moară de restul bolilor sau accidentelor”

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. imoGen

    Medici de la spitalul din Reșița citesc articolul ? Văd pozele și filmarea ?
    Sunt mulțumiți de “realizarea” lor ? Sau pentru ei e încă un număr în plus la rubrica deceselor ?
    De apreciat totuși implicarea primarului ! Restul autorităților ce fac ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei