Pour les connaiseurs (pentru cunoscători), un lucru e cert: francezii sunt artiști în bucătărie iar cuzina franțuzească reprezintă o emblemă la nivel planetar, bucătăria franceză însumând totalitatea stilurilor culinare ce s-au dezvoltat, de-a lungul timpului, pe teritoriul Franței, urmând tradiția locală, dar acceptând și influențe din coloniile fostului Imperiu.
Bucătăria franțuzească a evoluat de-a lungul secolelor, în funcție de schimbările socio-politice, de la banchete somptuoase cu alimente extrem de condimentate și bogat decorate de către bucătarii înaltei aristocrații, la o serie de obiceiuri culinare ca de pildă utilizarea sistematică a mirodeniilor și a ierburilor aromatice prin viziunea unor maeștri bucătari ca Pierre François La Varenne cau chiar a bucătarului lui Napoleon Bonaparte, Marie-Antoine Carême.
Trebuie să spunem, că din punct de vedere al multitudinii preparatelor specifice franțuzești, nici măcar culegerea lui Escoffier, care a lansat termenul de „haute cuisine“ nu a reușit însă să cuprindă toate aspectele și complexitatea preparatelor de pe întreg teritoriul Franței o mare parte din caracterul regional, care poate fi găsit în provinciile franceze rămânând în afara codului său.
La Craft facem o excepție: burghezie în farfurie, doar în septembrie!
De această dată, chef Cosmin Marin, își va demonstra din nou talentul printr-o ofertă de preparate „a la cuisine francais“ la restaurantul Craft, pentru gusturi rafinate, într-o varietate de preparate care constituie una dintre cele mai inspirate gastronomii de pe glob.
Dar să vedem cum o „arde“ Craft pe partea franceză în septembrie, o ofertă ce merită luată în seamă de toți cei care își doresc să deguste acel altceva, „autre chose“, care stârnește emoția papilelor gustative:
- Supă cremă de cartofi cu praz și crutoane 25 LEI
350 ml I Cartofi, praz, ceapă, stoc de legume, pătrunjel, cremă de brânza, unt, Nucşoara
- Pulled duck burger cu cartofi dippers și sos white smoked 60 LEI
560g | Buns, pulpă de raţă fără os şi fără piele, sos white smoked, portocală filetată, salată verde, salată de morcov
Pulpă de rață confiată cu piure de cartofi și sos brun 70 LEI
650 g | Pulpă de Raţă (300g), piure de cartof, chips de morcov, chips de parmezan, chips de ţelină, muguri de pin, dovlecel, piure de morcov, unt si sos brun
- Platou de brânzeturi, mezeluri și fructe (2 pers) 90 LEI
800 g | Camembert, Brie, Gorgonzola, Grana Padano, salarn Fuet, salam sticks, prosciutto, struguri, pere, fructe confiate, Croissant, gem de ardei iute și sos cherry
- Ratatouille cu piept de pui în crustă de bacon 39 LEI
600 g l Ardei gras, dovlecel, vinete, ceapă, roşii, usturoi, condimente: ierburi de provence, piept de pui, bacon
Salată Niçoise 36 LEI
600 g | Cartof fiert, fasole verde, mazăre, măsline, ton, roşii cherry, ou de prepeliţă, ceapa roşie, ulei de măsline, sare, piper, pâine prăjită
Pentru a comanda acasă produsele din meniul CRAFT apelați cu încredere numărul de telefon 0770.450.164.
Meniul complet îl puteți găsi și pe Glovo sau Coressy, în cazul în care doriți să savurați produsele Craft în confortul propriu de acasă.
La final gazdele restaurantului Craft, care își pun sufletul pe tavă pentru toți cei care le calcă pragul, vă urează: Bon appétit, parce que tu as pourquoi! – Poftă bună, pentru că aveți de ce!
Sergiu TABAN


















