Documentația, pe masa Ministerului Dezvoltării! O comună cărășeană caută soluții pentru o investiție în valoare de 2 milioane de euro!

eze

Un proiect care va aduce alimentarea cu gaz metan în comuna Ezeriș așteaptă să primească finanțare, edilul Ioan Rusu precizând că a fost deja transmisă  spre Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației documentația cu privire la introducerea gazului metan în comună.

Am făcut acest pas, așteptăm să vedem pe ce program va fi finanțat. Valoarea investiției se ridică în jur a 2 milioane de euro.

Din discuțiile avute pot să spun că acest proiect are șanse ca într-un viitor destul de apropiat să fie finanțat, chiar dacă acest lucru se va întâmpla, probabil, spre sfârșitul anului 2022, când vom putea discuta la Ezeriș de alimentarea cu gaz”, a declarat primarul comunei Ezeriș, Ioan Rusu.

Implementarea acestui proiect nu va presupune exproprieri de terenuri pentru că terenul pe care se va amplasa stația de predare este al comunei.

La ieșirea din localitatea Soceni, pe unde trece magistrala Hațeg-Caransebeș-Reșița, iar de la Soceni magistrala de medie presiune spre Ezeriș va trece prin terenurile concetățenilor de la Soceni și de la Ezeriș, care și-au dat și își vor da, în viitorul apropiat și acordul notarial, și-au dat un acord scris de principiu că sunt de acord ca magistrala respectivă de medie presiune care alimentează Ezerișul să treacă prin terenurile proprietăți persoane fizice fără a percepe despăgubiri, iar în intravilanul celor două localități, distribuția va fi pe străzile care se află pe domeniul public al comunei, nu afectează și nu presupune despăgubiri cu privire la exproprieri și alte chestiuni tehnice legate de această distribuție de gaz”, ne asigură edilul comunei Ezeriș.

Atât prin acest proiect, cât și prin celelalte pe care le-a realizat sau pe care se pregătește să le pună în aplicare, edilul dorește să realizeze condiţii cât mai decente de trai, iar comuna pe care o păstorește să devină astfel un loc în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu să migreze spre alte locuri.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei