fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

„Doi cocoși”, în duel la Consiliul Județean Caraș-Severin

A fost o nouă ședință ratată a Consiliului Județean Caraș-Severin, cea de-a patra de acum, în care nu se votează excedentul bugetar și implicit nici cel al județului, ceea ce înseamnă o mulțime de proiecte blocate. Și asta din cauza a doi „cocoși”, respectiv președintele consiliului, Romeo Dunca, și consilierul PSD, Ioan Crina.

Și dacă în celelalte ședințe pe această temă, vociferările au fost cât de cât moderate, cei doi s-au dezlănțuit în ședința de luni, aruncându-și tot felul de acuzații, de la fraude fiscale, la licitații îndoielnice și chiar atac la persoană.

Ședința a fost exact ca în „Un duel” de George Topârceanu:

„Eroii mei sunt doi cocoși,

De rasă, pintenați, frumoși,

Ca ofițerii la paradă.

Doi cavaleri aristocrați,

Dintr-o privire ofensați

Încep duelul fără spadă”.

Dacă vă rățoiți la mine că ar trebui să îmi cer scuze pentru că am avut o părere vis-a-vis de domnul Crina, m-am gândit mai bine și între timp am descoperit că domnul Crina (cu știința lui, că el știe tot), nu numai că prejudiciază societățile partenere, dar și bugetul. Este mâncat de datorii. ANAF-ul umblă după el. Ați dat țepe peste tot”, a afirmat președintele Romeo Dunca în plenul ședinței.

Consilierul Ioan Crina nu a ezitat să-i răspundă și a declarat la rândul său: „Ca de obicei, în loc să răspundeți la ceea ce se discută aicea, o luați așa, pe arătură. Eu v-am mai spus: sunteți și nefericit și disperat. Ați adus Consiliul Județean sub orice critică. Aveți grijă să nu faceți un AVC (atac vascular cerebral)”.

Și amândoi au dat cu ciocul, cu ghearele, și-au smuls penele, ca până la urmă să se retragă din nou toate proiectele de hotărâre propuse pe ordinea de zi, pentru o ședință ulterioară. Adică pentru lunea viitoare. De aici și vorba din popor „nici o zi de luni fără ședință de consiliu”.

Între timp, proiecte, investiții și cam tot ce ține de administrație în Caraș-Severin, stagnează.

Și dacă tot am menționat duelul lui Topârceanu, acolo ar fi și soluția:

„De ce vă puneți gheara-n gât?

Să lase unul cât de cât,

Să dea și celîlalt ceva.

Eu cât de cât, socot c-o da”.

Cei dinaintea lor, știau poezia.

 

Daniela TUDOR

7 COMENTARII

 1. Cei 80…dacă vor fi șomeri , sa mulțumească consilierilor jud ai PSD ,care s-au pus cu picioarele dinainte pentru a nu se aloca suficienți bani pentru Resita ! Interese politice mârșave înainte de alegeri ! Se aloca fonduri pentru primarii PSD lui care vor sa mai cumpere Hârtie Igienica sa-si stearga Consilierii C J . PSD…Un partid de carton ,care a generat mulți Baroni Locali de pe vremea când GEOCONDUL le suradea la toți ! Nu mai dau găleți cu Zahar ,Faina și Ulei , dau pensii speciale la Primari și bani pentru Hârtie Igienica …Rușine sa le fie ! Dacă înțeleg acest Crina este un GICA CONTRA pentru Resita ! Baga mereu bete în Roata la deciziile luate în C J .

 2. ”Ședința a fost exact ca în „Un duel” de George Topârceanu …”

  Foarte bine! Principiul armelor egale și al dreptului la opoziție!
  Prin democrație, preș e dintele (cândva odios cu sinistră).
  Oricum, există rectificări bugetare și acte adiționale (fără număr, fără număr …). Decembriste probabil.
  Nu?

 3. NU VEZI CRINA CA DAI IN JOS PSD CARAS ? SI ESTE PACAT….SUNT PRIMARI CARE ORICIND POT SA FIE CONSILIERI JUDETENI DE LA PSD IN LOCUL TAU ! ESTI PERCEPUT RAU PRIVIND AFACERILE TALE CU STATUL SI JUDETUL ESTE TOT PRAF ! LASA-NE….LASA-NE….CA LA FOTBAL .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei