Doi mari campioni olimpici, Maria Olaru și Gheorghe Megelea, față în față cu elevii și studenții reșițeni

modelmic (1)

Sub genericul „Și noi vrem să fim campioni” , Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a găzduit o manifestare în cadrul căreia elevi și studenți reșițeni s-au întâlnit cu doi medaliați olimpici, fosta gimnastă Maria Olaru și fostul atlet Gheorghe Megelea.

Cu scopul de a promova spiritul olimpic în rândul tinerilor, cei doi „ambasadori” ai României au răspuns întrebărilor elevilor și studenților care au umplut sala Aula Magna a universității primindu-i pe marii sportivi în ropote de aplauze.

Maria Olaru, multiplă medaliată europeană, mondială şi olimpică la gimnastică, a povestit că tot timpul revine cu drag la Reșița și nu doar cu ocazia unor astfel de evenimente, dar a dat asigurări că va răspunde mereu pozitiv atunci când e vorba să își aducă contribuția în stârnirea interesului pentru practicarea sportului de către tineri.

Sincer, mereu revin cu drag în acest oraș, nu doar în astfel de contexte educaționale, însă voi răspunde cu multă plăcere oricărei invitații atunci când este vorba de copii, și nu are nicio legătură cu faptul că și eu am devenit părinte de ceva timp, dar am răspuns tot timpul pozitiv la aceste întâlniri deoarece consider că mai ales tinerii au nevoie de repere, de modele și vreau să cred că pot încă fi și eu unul dintre acele repere, să-i impulsionăm, să le insuflăm această dorință de a practica sportul”, a spus fosta gimnastă.

modelmic (1)

Alături de Maria Olariu, a interacționat cu elevii și studenții reșițeni și Gheorghe Megelea, cel care a obținut singura medalie olimpică a atletismului românesc la ediția din 1976 a Jocurilor Olimpice de la Montreal, și a devenit totodată primul bărbat român care a cucerit o medalie olimpică la atletism.

Cu foarte multe emoții revin la Reșița, aici am copilărit, aici m-am format ca sportiv și normal că revin tot timpul în locurile natale. Întâlnirea cu elevii este o experiență nouă și sper să avem un impact asupra lor”, a spus fostul atlet.

modelmic (1)

 

Alături de cei doi mari sportivi au fost prezenți la această manifestare: rectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița, Andrade Bichescu, decanul Facultății de Științe Sociale în cadrul căreia se află secția de educație fizică și sport, Ionel Cărăbaș, inspectorul școlar de educație fizică și sport, Ioan Moatăr.

Rectorul Universității Eftimie Murgu din Reșița, Conf. univ. dr. Andrade Bichescu a oferit celor doi mari sportivi Diplome de Excelență.
Elevii care au adresat cele mai interesante întrebări celor doi campioni olimpici au fost premiați cu abonamente, timp de o lună, la bazinul de înot din Reșița, la Cinema Dacia și la Grădina Zoologică din municipiu.
La final, marii sportivi au dat autografe și au făcut poze cu tinerii prezenți

modelmic (1)

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei