Doi tineri trimiși în judecată pentru omor calificat săvârşit prin cruzimi

a

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a finalizat rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv, cei doi tineri acuzați că la jumătatea lunii trecute, au comis o crimă odioasă. Referitor la acest dosar Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin Laura Iancu a declarat pentru Reper24:

În perioada 14 – 15 iunie anul acesta, opinia publică din Banatul de Munte a fost confruntată cu o crimă de o violență deosebită. Am terminat urmărirea penală; s-a lucrat cu celeritate. În acest dosar au lucrat doi procurori, iar cei doi inculpați minori de 16, respectiv 17 ani, au fost trimiși în judecată, iar rechizitoriul a fost confirmat de către primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin“.

„Infracțiunea pentru care au fost trimiși în judecată a fost de omor calificat. Pe de altă parte, la finalizarea acestui dosar, s-a dispus și o disjungere și declinarea competenței de soluționare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, pentru un alt presupus făptuitor, privind actele de agresiune exercitate asupra persoanei vătămate, decedată ulterior“.

„S-a lucrat cu celeritate și la nici o lună de la comiterea faptei dosarul a fost trimis în instanță. Am asigurat opinia publică de respectarea drepturilor cetățenilor. În cariera mea de peste 25 de ani, este poate cea mai violentă faptă pe care am văzut-o, prin modalitatea comiterii ei. Sunt un om sensibil și am fost marcată de această faptă. Parchetul a lucrat într-un ritm alert, a analizat probe, permanent am discutat cu procurorii de caz pentru că este o faptă foarte gravă și nu putem greși în această situație“ – a mai precizat Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin Laura Iancu.

Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

 

Dan AGACHE

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Lacucaracea

    Era cat pe-aci´ ,, sa gresiti ” din nou , daca nu va purtam eu de grija ,, sa nu gresiti “.Acum aveti o mare si grava problema : va trebui ,,sa dati explicatii” si sa raspundeti cu totii penal pentru masluirea-musamalizarea multitudinii de fapte / dosare penale , intre care tentativa de omor prin incendierea ( cruzime ) locuintei mele ,de catre traficantii de droguri executanti ,care i-au omorat deasemenea ( prin intoxicatie letala / otravire ) pe Victor si Roland.Dosare de omor calificat deasemenea masluite si musamalizate ; O.C.M.P.R.prin presa aservita au facut in octombrie 2014 mizeria aia´ de reportaj la sc.gen.nr.7 din Resita , pe perioada cursurilor ( in pauza si in timpul orelor ) acordand ,, asa zisa identitate protejata ” unuia dintre criminali , pentru a disimula / falsifica astfel realitatea !

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei