Domeniul schiabil Semenic, cu un pas mai aproape de realizare! „Sperăm ca în primăvară să demarăm lucrările”!

modelmic

Greu de tot, dar avansează. Este vorba de proiectul Primăriei Reșița, al Consiliului Județean Caraș-Severin și Primăriei Văliug de dezvoltare a zonei turistice Semenic. Primarul Ioan Popa anunță că a fost obținut avizul Gărzii Forestiere Timișoara privind schimbul de terenuri cu Romsilva, fiind ultimul ultimul aviz necesar pentru inițierea hotărârii de guvern și mai apoi demararea ambițiosului proiect în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Înaintea realizării proiectului de Hotărâre de Guvern a fost ultimul aviz necesar. Noi stăm și după PUZ, însă nu este o condiție obligatorie solicitată pentru Hotărârea de Guvern. A fost foarte important să se realizeze studiul de evaluare adecvată, este un studiu de mediu mai puțin laborios decât studiul de impact, solicitat pentru că suntem în zona de dezvoltare durabilă și acolo sunt permise construcții. L-am obținut după un an de muncă, am transmis documentele la București, suntem în legătură cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Ministrul Costel Alexe ne-a pus chiar săptămâna trecută în legătură cu doi miniștri secretari de stat cu care colegii mei să dinamizeze procesele prin care să inițiem Hotărârea de Guvern pentru schimbul de terenuri și sper într-un timp cât mai scurt, câteva săptămâni, să ajungă pe masa Guvernului.

În momentul în care vom avea Hotărârea de Guvern de schimb de terenuri ne este deschisă calea spre defrișare, curățare teren și scoaterea la licitație a următoarei faze: proiect tehnic și execuție. Le vom scoate la pachet și sperăm ca în primăvară să avem un câștigător și să demarăm lucrările”, a precizat primarul Ioan Popa.

Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din zona Semenic este unul ambițios și vizează realizarea unor pârtii noi pentru practicarea sporturilor de iarnă, reabilitarea infrastructurii și a drumului de acces, amenajarea de locuri de parcare, realizarea unor instalații de transport pe cablu și a unor instalații de nocturnă și zăpadă artificială, precum și atragerea de parteneri interesați în dezvoltarea turismului în zonă.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  Ceva de vis!
  Moșierul șef al Reșiței a primit undă verde pentru defrișarea unei suprafețe totale de 23,05 ha, exact în zona unui parc național.
  Cam așa procedează PNL când vrea să pună stăpânire pe anumite zone, sub pretextul “dezvoltării turismului în județ”. La fel va face și Dunca cu Muntele Mic. Merită urmărit.

  Raspunde
 2. zero

  “În momentul în care vom avea Hotărârea de Guvern de schimb de terenuri ne este deschisă calea spre defrișare”, a precizat primarul Ioan Popa.

  Demolare, defrişare … cu Guvernul la mai mare!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei