Donațiile pentru spitalul din Reșița au ajuns la peste 360.000 de lei. 2.000 de măști și un nebulizator oferite de Fundația Comunitară Banatul Montan

 

f

Fundația Comunitară Banatul Montan continuă să îi sprijine pe cei din linia întâi în lupta cu noul coronavirus, ultima lor donație către Spitalul Județean din Reșița constând în 1000 de măști FFP2, 1000 de măști chirurgicale trei pliuri și un nebulizator care realizează dezinfecția aerului în interior. Toate acestea au ajuns în aceste zile la cel mai mare spital din județ pentru a fi repartizate pe secțiile ATI, UPU, Boli Infecțioase. Valoarea lor a fost în jur de 25.000 lei.

Nebulizatorul este o mică unitate folosită pentru realizarea dezinfecției aerului din încăpere, pe baza unei soluții speciale și se lasă în încăpere cât nu e nimeni ca să pulverizeze acolo substanțele respective. Aparatul este pentru Unitatea de Primiri Urgente și este folosit atât în încăperea de urgențe, cât și în corturi și în containere. Spitalul avea doar unul până acum și le era greu să facă față cu un aparat la toate încăperile pe care trebuie să le dezinfecteze”, a declarat Răzvan Todor, directorul Fundației Comunitare Banatul Montan

n

Donațiile nu se opresc însă aici, săptămâna aceasta, sau  cel târziu cea care urmează, vor mai veni patru lămpi UV mobile pentru sterilizarea aerului în toate cele trei secții amintite, două ventilatoare pentru UPU, iar în 2-3 săptămâni spitalul va beneficia și de un videolaringoscop, pentru Unitatea de Primiri Urgențe.

În 14 martie 2020, Fundația Comunitara Banatul Montan a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a susține Secția de Urgență  din cadrul Spitalului Județean  Reșița cu lupta împotriva COVID-19.

Ne-am propus atunci să strângem 82.000 RON pentru achiziționarea unor echipamente punctuale:  ventilator portabil – 2 buc, defibrilator – 1 buc, monitor triaj – 2 buc, aparat EKG12 – 2 buc, Injectomate -2 buc, Termometru cu infrarosu – 2buc. Am reușit să strângem suma inițială și am cumpărat o mare parte din ce ne-am propus.  Găsirea echipamentelor și a furnizorilor a fost o adevărată aventură”, ne-a povestit Răzvan Todor.

m

Dar, reprezentanții fundației au ajuns să discute cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe despre întregul circuit de tratare al pacienților diagnosticați cu COVID-19 și au învățat că procedura medicală impune trecerea pacientului prin alte două secții pe lângă cea de urgențe și anume: secția de boli infecțioase și cea de terapie intensivă, astfel și-au concentrat eforturile pentru a ajuta și aceste secții.

Până în prezent s-au adunat din donații peste 360 de mii de lei și au fost cheltuiți peste 294 de mii de lei.

Pentru donații accesați: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/donatii-upu-smurd-resita/

05829515-B561-42F6-BE32-77E1BDF416B2-768x240

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. imoGen

    Despre cazul cu femeia de la Măureni, cea care a murit din cauza incompetenței unor medici de la spitalul din Reșița, nu se mai spune nimic ?
    Cine sunt responsabilii ? Vor fi trași la răspundere ? E ceva anchetă în desfășurare ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei