Dosar penal pentru un medic de familie din Caraș-Severin! Este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu

modelmic

Un medic de familie din Caraș-Severin s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și abuz în serviciu. Se pare că medicul își chema în continuare la cabinet pacienții care aveau nevoie de rețete medicale pentru a prezenta cardul de sănătate.

„Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – Serviciul de Investigații a Criminalității Economice – a fost sesizat prin plângere penală despre faptul că medicul de familie continua să cheme pacienții la cabinetul său medical pentru a prezenta cardul de sănătate în vederea emiterii de rețete medicale, deși legislația în vigoare a suspendat utilizarea cardului de sănătate pe perioada stării de urgență instaurate în contextul propagării pandemiei cu COVID 19.

Față de faptele descrise mai sus, s-a dispus începerea urmăririi penale.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Alte trei dosare penale au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, vizate de data aceasta fiind trei persoane cercetare pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații. Cei trei au prezentat polițiștilor care i-au oprit la control în trafic, adeverințe permanente eliberate de angajator, în urma verificărilor stabilindu-se că aceștia nu figurează ca angajați ai firmelor menționate în adeverințe.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. CG

    Infracțiunea este una singură, nu mai multe (”infracțiunilor”), e ”zădărnicirea combaterii bolilor” și se alătură unui set de infracțiuni din capitolul V Cod Penal. Fapta medicului devine infracțiune dacă abaterea a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli.
    Serviciul IPJ este de Investigații, nu Investiții.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei