Două drumuri județene vor fi modernizate pe bani europeni! Investiția depășește 200.000.000 lei!

modelmic+editorial

Două dintre drumurile județene care tranzitează zona de clisură vor fi reabilitatea cu bani europeni, după cum a anunțat Silviu Hurduzeu la finalul săptămânii trecute.

Este vorba despre DJ 571 – Intersecţie DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici și DJ 571 A, intersecţia DN 57 (Gornea) – Sicheviţa, Gârnic – Intersecţia DJ 571 (Moldoviţa), pentru ambele urmând să fie investită o sumă totală care depășește 200 de milioane de lei.

Mai exact, pe DJ 571 se va interveni pe o suprafață de 46.686 de metri pentru care va fi investită o sumă totală de 126.509.469,09 lei. În ceea ce privește tronsonul din DJ 571 A, investiția va atinge 83.753.530,00 lei.

„Avem două drumuri pe care dorim să le propunem pe o finanțare europeană, prin programul SUERD( Strategia Uniunii Europene privind regiunea Dunării). Vream astfel să creștem gradul de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T.  Sunt singurele drumuri pe care le putem propune pentru această finanțare. Astfel, au fost aprobate acordurile de parteneriat cu UAT-urile prin care trec aceste două drumuri, un pas necesar, și am aprobat indicatorii tehnico-economici”, explică Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei