fbpx
10.7 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Două proiecte implementate prin PNDL 2, în întârziere la Cornereva

Finanțate de la Guvernul României prin programul PNDL 2, lucrările de alimentare cu apă, dar și cele de asfaltare a drumurilor din comună sunt în mare întârziere din vina constructorului.

„Aceste lucrări sunt realizate doar la 40%, cu toate că ar fi trebuit încheiate deja. Firma care a câștigat contractul inițial a făcut doar o parte din lucrări și, din diferite motive, a sistat execuția. Într-un final au subcontractat cele două proiecte unei alte firme, care a început în aceste zile organizarea de șantier“, a afirmat primarul comunei Cornereva, Nicolae Novăcescu.

Vremea capricioasă și perioada sărbătorilor nu a mai permis ca lucrările să avanseze considerabil la finalul anului trecut: „Prea multe nu se mai pot face, dar dacă nu îngheață solul se mai poate lucra. Sperăm la o accelerare a investiției în primăvară“, a mai adăugat primarul Novăcescu.

Dan AGACHE

7 COMENTARII

 1. Dacā primaru stă toată ziua la birt la cafele şi țigări …. in loc sa supravegheze constructorul.
  L-au dat activistii si pe youtube, dar nesimtirea e foarte mare.
  N-ai cu cine !
  Mai iesim prin presă ca să ne văităm că ne întârzie constrctoru.

  • Vataful este in cardasie cu politia din Herculane, cu cei de la ISU si DSP, DSVSA. Acest borfas pacaleste si santajeaza turma .
   Cat despre lucrari…comuna este medievala

 2. Dl Dan Agache a fost invitat de către primarul din Cornereva de nenumărate ori la o farfurie cu ciorbă sau cum se spune în Banat la ,,un blid cu zeamă”oare nu a observat că lucrările sunt în mare întârziere .
  Până mai ieri dacă ne uităm în spate tot Reper 24 prin același domn Agache lăuda șantierele din Cornereva…oare când spunea adevărul ,atunci sau acum?

  • La Cornereva am fost o singura dată de cand actualul primar conduce comuna și nu la un blid de mancare (ai băut apa dupa Dunca? Și el are aceeași expresie). În Cornereva sunt mai multe proiecte in derulare. Dacă citeai atent, am spus despre întârzierile la drumuri și apa si canalizare, dar deh, e mai usor să arunci cu piatra, fara sa sti despre ce e vorba. Lauda pentru „șantierele“ din Cornereva sunt pentru constructori. Din momentul câștigării licitației, un primar nu poate decât să stea cu gura pe ei (dacă vor sa-l asculte) sau să rezilieze contractul. Asta înseamnă timp și bani și posibilitatea de a nu mai realiza lucrarea, inclusiv returnarea de către administrațiile locale a sumelor deja cheltuite. Toate trebuie privite în ansamblu si cel ce poate hotărâ e doar primarul și nici el de unul singur. Dar, na, e foarte usor să împroști cu noroi un jurnalist care a fost „la un blid de mâncare“.

 3. Domnule Agache,
  Mă văd nevoit să vă contrazic,deoarece la Cornereva ați fost de mai multe ori nu o singură dată așa cum susțineți .
  Să treceți la lucruri mai serioase și să ne spune-ți care sunt sumele plătite de către UAT Cornerva la Reper 24 ptr.ai face reclamă primarului (vătafului) Novăcescu?
  De ce nu luați interviu și de la alți locuitori ai comunei să aflați punctul de vedere al acestora,să vedeți cum se cheltuie banul public ?
  Este interesant de văzut cum o comună de oameni muncitori au devenit asistați sociali,persoane cu handicap de gradul 1și 2 într-o mare măsură !!!

  • Foarte curioasă memoria dvs. Repet: de cand e actualul primar am fost o singură dată, mai exact la inaugurarea terenului de sport. În ceea ce priveste „sumele plătite de către UAT Cornerva la Reper 24“ nu cred că sunteti abilitat să ne cereti nouă aceste informatii. Dacă sunteti locuitor al comunei, vă întreb: Câte mandate are actualul primar; l-au ales cetățenii nemultumiti? L-a pus in functie Reper24? Multumesc

 4. Interesant majoritatea proiectelor trebuiau finalizate in 31.12. 2022, dar din nefericire ele nu sunt nici măcar unsfert realizate, apă canalizare, drumuri locale, școli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei