A doua tranșă de vaccin antigripal ajunge azi în Caraș-Severin

modelmic (1)

Noi doze de vaccin antigripal vor sosi astăzi în județul Caraș-Șeverin. Este vorba de a doua tranșă pe anul 2019 și urmează să mai fie repartizate de la Ministerul Sănătății încă alte două tranșe

În prima tranșă, DSP Caraș-Severin a primit 390 de doze, iar în tranșa care va sosi astăzi sunt atribuite 3.870 doze,  care vor ajunge la cabinetele medicilor de familie, dar sunt adresate și personalului medical din unitățile sanitare, sau persoanelor cu grad de risc. Pentru tranșa numărul 3 sunt prevăzute 3.880 doze, iar în tranșa numărul 4 alte 3.490 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în Caraș-Severin până în 15 noiembrie.

Referitor la acoperirea necesarului pentru județ cu suficiente doze de vaccin, conducerea Direcției de Sănătate Publică a precizat că anul acesta dozele au fost suplimentate și se apropie de numărul necesar pentru Caraș-Severin.

În anii anteriori DSP Caraș-Severin a primit un număr de până la 6.000 de doze, iar anul trecut și anul acesta dozele au fost suplimentate de către Ministerul Sănătății ajungând aproape de necesarul pe care îl avem în județ și anume de 13.800 de doze. La ultima catagrafiere acesta a fost necesarul care ar fi în județ”, a declarat directorul DSP Caraș-Severin, Dănilă Miloș.

Conform specialiștilor în prevenirea și controlul bolilor, vaccinul gripal, administrat în fiecare an, este cea mai eficientă metodă de protecție împotriva virusurilor gripale. Vaccinul este recomandat tuturor persoanelor, începând cu vârsta de 6 luni. Vaccinurile gripale ajută organismul să dezvolte anticorpi împotriva virusurilor gripale, în aproximativ doua săptămâni după administrare. Acești anticorpi asigură o protecție împotriva infecției cu virusurile incluse în vaccin.

foto:medicihub.ro

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei